Juhlavuoden tapahtumat heinäkuussa

Yhtenä rintamana, Kerava sykkii täyttä elämää. Sen näyttää myös juhlavuoden täysi ohjelma. Heittäydy Kerava 100 -juhlavuoden pyörteisiin ja löydä itsellesi mieluisat tapahtumat heinäkuuhun.

Kulttuuriyhdistys Kielo ry: Kielon Konsertti – Ensemble Gamut! 5.7.2024 kello 18–19

Heinäkuun konsertissa Lapilan kartano täyttyy taianomaisesta tunnelmasta, kun Ensemble Gamut! -trio saapuu Keravalle!

Trio on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä elementtejä keskiajan musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista.

Konsertti järjestetään kartanon takapihalla, mutta huonon sään sattuessa siirrymme sisätiloihin. Tilat ovat rajalliset ja sisään pääsee saapumisjärjestyksessä. Sisätiloihin mahtuu noin 50 henkilöä. Sisällä pieni kahvio.

Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen käsiohjelma 5€

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan kaupunginkirjasto: Kesäkino – NIMBY ja ennakkoluulot 10.7.2024 kello 13–17 & It’s Kind of a Funny Story ja mielenterveys 24.7.2024 kello 13–17

Kesällä 2024 tarjoilemme elokuvanäytöksiä ja keskusteluja nuorten toivomista aiheista. Elokuvien kohdalla valvomme lakisääteisiä ikärajoja, mutta elokuvan jälkeen keskusteluun ovat tervetulleita kaikenikäiset. Keskustelut toteutetaan Erätauko-metodilla.

Heinäkuun elokuvat:
NIMBY (K12) kirjaston Satusiivessä
IT’S KIND OF A FUNNY STORY (K12) kirjaston Satusiivessä

Elokuvien jälkeen tarjoilemme virvokkeita ja keskustelemme sen kertaisen elokuvan herättämistä ajatuksista Erätauko-metodilla.

Kesäkino on keravalaisten nuorten Kerava100 -tapahtumatoive, sillä ideaillassa toivottiin elokuvaesityksiä ja erätaukokeskusteluita. Tasa-arvon ja kirjaston päivänä 19.3. keräsimme nuorilta aiheita, joista puhutaan liian vähän ja tapahtumasarjan elokuvat ja puheenaiheet on valittu näiden perusteella.

Vapaa pääsy, leffaeväät sallittu.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.
Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan kaupunki: Uuden ajan rakentamisen festivaali – Avajaiset 26.7.2024 kello 12–19

Avajaispäivä 26.7. polkaistaan käyntiin Niittylavalla, kun kaupunginjohtaja Kirsi Rontu avaa festivaalin. Kuulemme musiikkiesityksiä ja puheenvuoroja. Museopalvelujohtaja Arja Elovirta sekä kuvanveistäjä Vesa-Pekka Rannikko esittelevät Kivisillan Pilske-altaalle toteutetun luontoaiheisen Heimo-teoksen.

Pilske-telttaan majoittuu avajaisviikonlopun pop-upissa vegaanista villiruokaa tarjoileva fine dining -tason ravintola Villd. Huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri Ossi Palonevan luotsaama Villd tarjoaa lähiluonnon täysin vegaaniset raaka-aineet elämyksellisessä, monipuolisessa ja herkullisessa muodossa. Pilskeen iltapäivässä Arto O. Salonen puhuu kestävästä hyvinvoinnista tieteen, taiteen, talouden ja teknologian vuorovaikutuksessa. Luvassa on myös poliitikkopaneeli uuden ajan rakentamisen aiheista.

Metsälavalla käsittelemme yhdessä Kestävän elämän liike Jalotuksen yhteisöpäällikkö Sanna Irannan johdolla kestävämmän elämäntavan kysymyksiä eri näkökulmista ja luvassa on muun muassa SOWL Luontohyvinvoinnin japanilainen shinrin-yoku-metsäkylpymenetelmä, joka opettaa luonnon hyvinvointivaikutuksista.

Uuden ajan rakentamisen festivaalia vietetään 26.7. –7.8.2024 Keravan Kivisillassa. Koko festivaaliohjelman sekä aikataulut löydät osoitteesta URF.fi.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan Urheilijat: Keravan kiintorastit 11.4. –31.10.2024

Keravan kaupungin alueelle on sijoitettu kaupungin juhlavuoden kunniaksi 100 kiintorastia. Rasteja löytyy lähimetsistä sekä puisto- ja kaupunkialueeltakin. Muutama rasti sijaitsee Tuusulan puolella. Keravan Ympäristönsuojeluyhdistys on valinnut luontorastit ja laatinut niiden kuvaukset.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan museopalvelut: Taide- ja museokeskus Sinkka – Diivoja ja kylän naisia 11.6.–15.9.2024

Sinkan kuvakokoelmaan kuuluu lähes 30 000 valokuvaa. Diivoja ja kylän naisia -näyttely tarkentaa naisten ja tyttöjen menneeseen maailmaan.

Museon kokoelmasta poimittuihin kuviin on jäänyt jälkiä kerran eläneistä ihmisistä ja historian hetkistä, jotka tavoittavat meidät kuin matkalla viipyneiden tähtien säteet.

Vanhimmat otokset ovat yli sadan vuoden takaa, uusimmat 1960-luvulta, ajalta ennen kuin Keravasta tuli kaupunki. Kuvissa poseeraavat niin tivolien diivat kuin maatalojen emännät ja terhakkaat tytöt. Kokoelmiin tallentuneet kuvat ja esineet kertovat naisten kohtaloista, mutta tarinat ovat väistämättä täynnä katkoksia, aukkoja ja epätarkkuuksia.

Virastojen, tuotantolaitosten, yhdistysten ja kotiseutuaktiivien lahjoittamien kuvien joukosta nousee esille sukutarinoita ja yksittäisiä naiskohtaloita. Osa henkilöistä esiintyy omalla nimellään ja herää tekoälyn avulla henkiin. Osa koskettaa meitä pelkällä olemuksellaan. Kuvat paljastavat toivottavasti jotain sellaista, mitä pelkät sanat eivät voi tavoittaa. Jotain, mikä jää kielen ja järkiperäisen ajattelun ulottumattomiin.

Kerava on mukana Järvenpään ja Tuusulan kanssa rakennettavassa XR-museohankkeessa. Nyt hankkeessa kehiteltyjä virtuaalitodellisuuselämyksiä on ensimmäistä kertaa tuotu Sinkan näyttelyn osaksi. Tarjolla on Sariolan tivolin ampumaradasta innoituksensa saanut VR-peli ja virtuaalimatka kauppalan vanhaan keskustaan avatar-oppaiden johdattamana.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Purkutaide: Ihmemaa X 1.6.–18.8.2024

Entisessä Anttilan tavaratalossa Keravan ydinkeskustassa järjestettävä näyttely on laajuudeltaan 4000 m2 ja teoksia on ollut toteuttamassa 240 taiteilijaa.

Ammattitaiteilijoiden lisäksi tekijöinä on esimerkiksi päihde- ja mielenterveys¬kuntoutujia. Taiteilijoita on Suomen lisäksi mukana esimerkiksi Italiasta ja Saksasta.

Näyttelyvieraita kehotetaan mahdollisuuksien mukaan saapumaan paikalle hyvissä ajoin. Näyttelyssä on paljon koettavaa ja tunti on siihen varsin lyhyt aika.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan museopalvelut: Heikkilän kotiseutumuseo – Vispilänkauppaa ja yövieraita 16.6.–18.8.2024

Kesäkaudella 2024 Heikkilässä juhlistetaan Kerava 100-juhlavuotta ympäristötaiteen ja lemmen voimalla!

Vispilänkauppaa ja yövieraita -näyttelyssä kuvanveistäjä Jenni Tieahon luontoveistokset valloittavat Heikkilän pihapiirin ja saavat parikseen museon päärakennuksessa nähtävän pienoisnäyttelyn entisaikojen heilasteluperinteistä.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Taidekollektiivi Tiloissa: Taidekaari-näyttely Kauppakaarella 16.6.–15.8.2024

Taidenäyttely Taidekaari on osa Keravan kaupungin juhlavuoden ohjelmaa, jonka toteuttaa keravalainen Taidekollektiivi Tiloissa. Näyttely on esillä Kauppakaarella sijaitsevissa yrityksissä.

Mukana Taidekaaressa: Funky Lady, Helleborgin Kukka, Katupappila, Keravan Katse, Kelloliike T. Soikkeli, Kulma, Närhi Sisustusliike, Ohjaamo, SunHius ja Tyykipuoti.

Kollektiivi koostuu taide- ja kulttuurialan toimijoista, -opiskelijoista ja monipuolisista taiteen harrastajista.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat: Pirjo Hildén, Minna Hopia, Kerttu Kiuru, Maarit Lavas, Anne Leinonen, Eija Lindström, Heli Mäkitalo, Annalena Saarikivi, Tiia Partanen ja Anne Yliluoma.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan kaupunginkirjasto: #SataLainaa kirjastosta 1.1.–31.12.2024

Keravan 100-vuotisjuhlan kunniaksi kirjasto kannustaa kaikkia tiedon, taidon, kulttuurin ja kokemusten äärelle. Ota kaikki ilo irti kirjaston palveluista! Oletko sadan lainan sankari?

Ota kirjastosta #SataLainaa-esite ja kirjaa siihen vuoden 2024 aikana Kirkes-kirjastoista lainaamasi aineistot. Kun sata lainaa on täynnä, palauta lista Keravan kirjastoon. Kaikki osallistujat saavat pienen muiston.

Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Ohjelmisto täydentyy pitkin vuotta

Huomaathan, että juhlavuoden ohjelmisto täydentyy pitkin vuotta ja muutokset ovat mahdollisia. Seuraathan siis Keravan kaupungin tapahtumakalenteria pysyäksesi ajan tasalla.

Kaikki juhlavuoden tapahtumat tapahtumakalenterista.