Juhlavuoden tapahtumat huhtikuussa

Yhtenä rintamana, Kerava sykkii täyttä elämää. Sen näyttää myös juhlavuoden täysi ohjelma. Heittäydy Kerava 100 -juhlavuoden pyörteisiin ja löydä itsellesi mieluisat tapahtumat huhtikuuhun.

Taiteeni tarina – Metropoliitta Arseni 3.4.2024

Metropoliitta Arseni kertoo ikonitaiteesta keskiviikkona 3.4. kello 17.30 alkaen Sinkassa.


Karjalan ja Kuopion metropoliitta Arseni on tunnettu ikonimaalari, ikonografian tuntija ja taiteen keräilijä.


Tilaisuus kestää noin tunnin ja sisältyy museon pääsymaksuun.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keijon Äänikylpylä 13.4.2024 & 14.4.2024


Meditatiivinen musiikkirentoutus Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa lauantaina 13.4. kello 14 ja sunnuntaina 14.4. klo 11.


Keravalaiset lyömäsoittajat ympäröivät kuulijan tunnin ajaksi soittaen äänimaljoja, gongeja, kelloja, kanteletta ja kelttiharppua. Rauhallinen lyömäsoitinmusiikki luo kuulijalle tilaisuuden rentoutua ja siten edistää hyvinvointia.


Kuulijat voivat rentoutuksessa istua tai makoilla rennosti mattojen päällä. Jumppa-maton lisäksi mukaan voi ottaa halutessaan villasukat ja pienen peiton.


Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Tähtiä Keravalta – Sherwood 100: Ne mahtavat Heiskaset 17.4.2024

Tähtiä Keravalta – Sherwood 100 -keskusteluilta kirjaston Pentinkulma-salissa 17.4. kello 18–20.


Kari, Seppo, Juha ja Ilu. Siinä on sarja keravalaisia Heiskasia, joista kahdesta tuli Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä ja muista tuli muilla tavoin mainioita kansalaisia. Mitä Heiskasen sisaruksille Kerava merkitsi ja merkitsee?


Tähtiä Keravalta -illat juontaa ja moderoi Samuli Isola, kotiseutuaktiivi, toimituspäällikkö ja kulttuurin monikäyttäjä.
Tilaisuus on maksuton.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan Opiston Taiteen juhlanäyttely 20.4.2024 & 21.4.2024

Taiteen alueen juhlanäyttely järjestetään Keravan kaupunginkirjastossa la-su 20.–21.4. kello 10–15.


Näyttely esittelee taideaineiden kursseilla syntyneitä uusia ja vanhoja teoksia.


Viikonlopun aikana luvassa myös Opiston kuorojen sekä yksinlaulajien esityksiä.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Kevätkonsertti – keravalaisia ääniä seurakuntasalissa 23.4.2024

Keravalaisia ääniä -kevätkonsertti tiistaina 23.4. kello 18–20


Konsertissa kuullaan soitinyhtyeitä sekä kamariorkesteri Tanton (joht. Erkki Palola) esittämänä mm. keravalaisia tai Keravalla asuneita säveltäjiä: Eero Hämeenniemi, Juha Metsälä, Erkki Palola, Lauri Saikkola, Jean Sibelius, Riikka Talvitie.


Konserttiin vapaa pääsy, ohjelmia saa ovelta.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Sydämessä tanssi – kevätnäytökset 25.–27.4.2024

Keravan tanssiopiston Sydämessä tanssi -kevätnäytökset juhlistavat 100-vuotiasta Keravaa ja tanssin iloa. Sanotaan, että voit lähteä Keravalta, mutta Kerava ei lähde sinusta. Samoin kuin keravalaisuus myös tanssin ilo säilyy aina sydämessä.


Näytöksissä keravalaisuutta, yhteisöllisyyttä ja elävää paikallista kulttuuria kuvastetaan monesta eri näkökulmasta. Tärkeitä teemoja ovat muun muassa ystävyys, erilaisuus ja sen arvostaminen, arki ja juhla Keravalla. Esitystanssit kuljettavat katsojan tunnelmasta toiseen ja koskettavat – avaa sinäkin sydämesi tanssille!


Lipunmyynti osoitteessa www.lippu.fi. Lippuja voi ostaa myös Keuda-talon kahvila Breikistä ja muista www.lippu.fi:n lipunmyyntipisteistä.


Lippujen hinnat Peruslippu aikuiset 21,10 € (lippu 18 € + palvelumaksu 3,10 €) + tilausmaksu alk. 1,50 € (lippu.fi) Lastenlippu 10,60 € (lippu 9 € + palvelumaksu 1,60 €) + tilausmaksu alk. 1,50 € (lippu.fi)


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

TERVE<3 KERAVA100, Kansanterveysjärjestöt hyvinvointia tukemassa 27.4.2024

Keravan lukiolla lauantaina 27.4. kello 10–15 järjestettävä tapahtuma on Keravalla toimivien 12 kansanterveysjärjestön näyttävä yhteisesiintyminen, jossa kerromme toiminnastamme ja siitä, kuinka olemme mukana kaupunkilaisten hyvinvoinnin tukemisessa.


Järjestöjen toiminnan esittelyn lisäksi tapahtumassa on dosentti Miikka Peltomaan luento unesta ja sen merkityksestä hyvinvointiin, tanssinopettaja Leila Ketosen johtamaa memodancea, aivojumppaa aivojumppavalmentaja Tuija Räisäsen johdolla, digitaalinen kuuloseula, verenpaineen ja verensokerin mittausta sekä uloshengityksen häkämittausta.


Tapahtuma on ilmainen, vain arpajaiset ja kahvio maksavat.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Jalotuksen kevättapahtuma 28.4.2024

Koko perheen keväinen tapahtuma sunnuntaina 28.4. klo 11–15.


Päivä on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa ja tekemistä riittää kaikille. On musiikkia, puheenvuoroja, työpajoja ja neuvoja taimikasvatukseen, vinkkejä viljelyyn, sekä inspiraatiota puutarhojen muhevoittamiseen.


Lammaspäivän teeman mukaisesti tarjolla on myös kehräystä ja villan karstausta, lampaita pääsee valvotusti rapsuttelemaan ja paikalla on myös muita eläimiä.


Myytävänä on taimien lisäksi muun muassa lähiseudun herkkuja, kukkia ja kasveja, Jalotuksen tuotteita sekä maanparannusaineksia.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Laulun taikaa – Aiolis ja Ainottaret yhteiskonsertissa 28.4.2024

Naiskuoro Aiolis on kutsunut Järvenpään Naislaulajat Ainottaret vieraakseen Keravalle ja nämä puolestaan vastavierailulle Järvenpäähän.

Ystäväkuorokonsertti Keravalla järjestetään sunnuntaina 28.4. kello 17 Keravan lukion auditoriossa.


Liput 15 €. Ennakkoon lippuja voi tiedustella kuorolaisilta, sekä sähköpostitse aiolis.kuoro@gmail.com sekä ainottaret@gmail.com


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Juhlariksalla halki elämän – Taidetta Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmasta 30.1.-19.5.2024

Keravan kaupungin 100-vuotisjuhlan kunniaksi Sinkassa nähdään Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmasta koottu elämänmakuinen näyttely, joka koskettaa, kutkuttaa ja ehkä hiukan yllättääkin. Näyttely on nähtävillä 19.5. saakka.


Kokoelma on syntynyt keravalaisten yhteistyönä ja siihen kuuluu niin kotimaista kuin ulkomaistakin taidetta. Varat ostoihin saatiin Keravan Taide- ja Kulttuuriyhdistyksen vuosina 1978–2004 talkoilla järjestämien Sirkusmarkkinoiden tuotoilla. Teoksia hankittiin suoraan taiteilijoilta, mutta myös Keravan Taidemuseon näyttelyistä.


Näyttelyssä veistosten, maalausten ja grafiikanvedosten rinnalle nousevat valotaideteokset, ikonit ja itämaisen juhlariksan kaltaiset kokonaistaideteokset, jotka laajentavat taiteen kenttää. Vastaavaa pyörää aikanaan polkeneen ekoaktivistin mukaan riksa ei ole niinkään taidetta kuin esteettistä teknologiaa, mutta ”jos ymmärrät riksan, ymmärrät myös koko elämän”.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Minun omakotini -kirjoituskilpailu 1.2.-30.5.2024

Keravan omakotiyhdistys järjestää Kerava 100 – juhlavuoden kunniaksi kirjoituskilpailun “Minun omakotini” Tarina tai essee saa olla max 10 000 merkkiä, aihe on vapaa.


Minun omakotini -kirjoitukset tulee lähettää sähköisesti: kerava@omakotiliitto.fi Kirjoitukset tulee olla perillä 30.5. Keravan omakotiyhdistys valitsee viisi palkittavaa syksyllä 2024.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Tule kutomaan räsymatto itsellesi 18.1.-31.5.2024

Keravan Opiston kudonta-asema on mukana juhlistamassa satavuotiasta Keravaa tarjoamalla keravalaisille mahdollisuuden tutustua yhteiseen arvokkaaseen kulttuuriperintöömme ja arjen taiteeseen ja luovaan materiaalien uudelleenkäyttöön: räsymaton kudontaan.


Kudonta-aikaa varataan kullekin muutama päivä, oman aikasi voit varata ohjaajalta. Ohjaaja on paikalla maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–13 ja torstaisin klo 14-18. Kudonta-asemalla voi työskennellä päivittäin klo 7-21.30 välillä. Ilmaismattoon voit varata aikoja toukokuulle asti.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keravan kaupunginkirjasto: #SataLainaa kirjastosta 1.1.-31.12.2024

Keravan 100-vuotisjuhlan kunniaksi kirjasto kannustaa kaikkia tiedon, taidon, kulttuurin ja kokemusten äärelle. Ota kaikki ilo irti kirjaston palveluista! Oletko sadan lainan sankari?


Ota kirjastosta #SataLainaa-esite ja kirjaa siihen vuoden 2024 aikana Kirkes-kirjastoista lainaamasi aineistot. Kun sata lainaa on täynnä, palauta lista Keravan kirjastoon. Kaikki osallistujat saavat pienen muiston.


Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Ohjelmisto täydentyy pitkin vuotta

Huomaathan, että juhlavuoden ohjelmisto täydentyy pitkin vuotta ja muutokset ovat mahdollisia. Seuraathan siis Keravan kaupungin tapahtumakalenteria pysyäksesi ajan tasalla.


Kaikki juhlavuoden tapahtumat tapahtumakalenterissa.