Keravan 100-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan sunnuntaina 16.6.

Keravan suurta juhlapäivää vietetään tämän viikon sunnuntaina 16.6. aivan kaupungin keskustassa, Paasikivenkadulla sekä Keravanaukiolla. Keravan päivänä tapahtuu kello 12–18 taukoamatta – tervetuloa mukaan juhlimaan!

Sunnuntaina 16.6. kello 12 käynnistyy suuri Keravan päivä ja ohjelma jatkuu aina kello 18 asti. Paasikivenkadulle katetun 100-metrisen pöydän äärelle voi saapua nauttimaan kanssajuhlijoiden seurasta, herkullisesta ruoasta sekä upeista esityksistä.

Päivän toivotaan olevan kävijöiden kesken kovinkin uniikki ja henkilökohtainen, sillä ympäri aluetta tapahtuu kaikkea taianomaista koko tapahtuman ajan. Paikalle voi saapua yksin, kaverin kanssa tai yhdessä perheen kesken – kaikki ovat tervetulleita viettämään Keravan päivää.

Juhlapuheita ja palkintoja

Juhlapäivän avaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu juhlapuheellaan kello 12. Puheen jälkeen julkistetaan Keravan tähti -laatan saaja, Vuoden keravalainen sekä Kerava 100 –juhlavuoden kunniaksi järjestetyn nuorten kirjoituskilpailun voittaja.

Puheet ja palkitsemiset pidetään Energiakontin lavalla. Kontti sijaitsee tapahtumassa Paasikivenkadun ja Keskikadun risteyksessä.

Alkujuhlallisuuksien päätteeksi lavalle nousee esiintymään Pentti Lahti & The Sanborns.

Tervetuloa yhteiseen ruokapöytään

Keravan päivän yhteistyökumppani keravalainen ruokatehdas Kokkikartano on isosti mukana juhlapäivässä. Aleksis Kiven tien ja Kauppakaaren risteykseen sijoitetuilta Kokkikartanon teltoilta saa maksutta juhlaruokaa kello 13–15, tai niin kauan kuin annoksia riittää.

Tarjolla on kinkku- sekä fetakasviskiusausta kahdelle tuhannelle ensimmäiselle juhlavieraalle ja annoksia voi pysähtyä nauttimaan Paasikivenkadulle katetun 100-metrisen pöydän äärelle.

Keravan päivän tapahtuma-alueelta löytyy myös vaihtoehtoisia makumaailmoja, kun ostettavissa on suolaista sekä makeaa syötävää muilta ruokatoimijoilta. Alueelta löytyy thaimaalainen Nez Cafe & Coffee, vietnamilainen Phin Coffee sekä libanolilainen Just Shawarma Food Truck. Makeita herkkuja on myymässä Candy Dreams sekä Makea Unelma.

Yhteisen ruokapöydän pöydän äärellä saa nauttia myös omia eväitä ja keskustan alueelta löytyy monia erilaisia ravintoloita, joissa voi pistäytyä syömässä kesken Keravan päivän vieton. Myös keskustan muut palvelut ovat lähellä tapahtuma-aluetta.

Juhlapäivä täynnä taidetta ja kulttuuria

Keravan päivän ohjelma jatkuu aina kello 18 asti. Pitkän pöydän äärelle ovat kaikki tervetulleita viettämään kesäpäivää ja nauttimaan toistensa seurasta, herkullisesta ruoasta sekä upeista esityksistä.

Juhlapäivä on täynnä välähdyksiä taiteesta ja kulttuurista. Alueella saatat törmätä erilaisiin hahmoihin, kuulla kauniita musiikkiesityksiä, päästä nykytanssin pyörteisiin tai kokea jotain aivan muuta.

Erityisesti musiikki on iso osa syntymäpäiväjuhlintaa. Pitkin päivää on luvassa musiikkia klassisesta jazziin ja iskelmästä bulgarialaiseen perinnelauluun. Päivän viimeistelee Kerava 100 -lähettiläiden juhlakonsertti “Matkani Keravalla ja sen yli”, joka alkaa Energiakontin lavalla kello 17.

Keravan päivä vaikuttaa HSL:n liikennöintiin

Juhlapäivä tuo mukanaan muutoksia joukkoliikenteeseen. Linjat 641, 963, 972, 973, 975/N kulkevat poikkeusreitillä 14.–16.6. Pysäkit Keravan tori ja Keravanaukio ovat poissa käytöstä.

Poikkeusreitti kulkee viikonlopun ajan Asematien kautta. Korvaava pysäkki on Sampolan Tunneli ja se sijaitsee Asematiellä Kauppakaaren suojatien vieressä.