Keravan päivä huipentuu Kerava 100 -lähettiläiden esittämään Matkani Keravalla ja sen yli -konserttiin

Kaupunki tekee juhlavuoden aikana yhteistyötä vapaaehtoisten Kerava 100 -lähettiläiden kanssa. Lähettiläiden joukosta löytyvät paikalliset artistit ovat suunnitelleet konsertin, joka esitetään Keravan päivänä 16.6. Paasikivenkadulla sijaitsevan Energiakontin lavalla kello 17.

Matkani Keravalla ja sen yli -konsertissa esiintyvät Kerava 100 -lähettiläät Eva Guillard, Krista Lahti sekä Mari Mäki. Mukana konserttikokoonpanossa on lähettiläsporukan ulkopuolelta Juha Mäki ja Soffi Mäki.

Konsertissa kuullaan musiikkia suomeksi, englanniksi ja ranskaksi. Luvassa on sekä cover-kappaleita että omaa tuotantoa.

Tutustu konsertin artisteihin

Eva Guillard

Eva Guillard (tunnetaan myös nimillä taiteileva sekä EVA) on monipuolinen ja tunteita taidokkaasti välittävä nuori naislaulaja Keravalta.

Guillard syntyi Suomessa vuonna 2003, mutta pian syntymän jälkeen hän muutti toiseen kotimaahansa Ranskaan kolmeksi vuodeksi. kolmevuotiaana Suomeen palattuaan Guillard juurtui Keravalle, ja innostus musiikkiin syveni paikallisen musiikkileikkikoulun kautta.

Guillard on kuvaillut itseään usein julkisesti ujomman puoleiseksi, mutta se ei ole näyttäytynyt esteeksi unelmille esiintymisen parissa. Jo alakoulusta saakka hänelle on kertynyt erilaisia kokemuksia estradeilla, niin paikallisten musiikki- ja tanssiopistojen opintojen kautta, kuin myös peruskoulusta, kaupungissa kukoistavan perinteikkään musiikkiluokkapainotuksen ansiosta.

Eva Guillard on uniikkeja elämyksiä tuottava artisti. Hän on tottunut laulamaan erilaisilla kokoonpanoilla, laidasta laitaan erilaisissa tilaisuuksissa. Monikulttuurisen taustansa takia sekä muutenkin kielistä innostuneista vanhemmista inspiroituneena, Guillardille tyypillinen keikkasetti rakentuu suomen-, ranskan- sekä englanninkielisistä cover-kappaleista. Myös tulevassa Keravan päivän konsertissa häneltä kuullaan kolmikielinen kokonaisuus.

Eva Guillard tuli suuremmin tunnetuksi vuonna 2020, kilpaillessaan 16-vuotiaana The Voice Of Finland -laulukilpailussa.

Ukulele Alisa

Ukulele Alisa on keravalainen ukuleleartisti.

Suurimman osan elämästään Keravalla asunut muusikko on laulanut vuosia monipuolisesti eri musiikkigenrejä niin kuoroissa, pienyhtyeessä kuin bändin solistina.

Ukulele tuli kuvioihin vuoden 2021 lopussa, kun Ukulele Alisa innostui joululahjastaan ja alkoi netin opetusvideoiden avulla opettelemaan soittoa. Videoita cover-kappaleista alkoikin pian ilmestymään @happy_ukulele_goes Instagram-tilille.

Vuoden 2022 aikana alkoivat livekeikat soolona tai ryhmässä, ja sittemmin vuonna 2023 siirryttiin jo aivan uudelle tasolle, kun artisti alkoi itse säveltämään ja sanoittamaan kappaleitaan.

Vuosi 2024 onkin tärkeä merkkipaalu Ukulele Alisalle. Ensimmäinen oma kappale julkaistaan kesäkuussa, livekeikkoja on luvassa useita ja uusi ajanjakso ukulelemusiikin puolestapuhujana on todella startannut.

Mari ja Julle feat. Soffi

Duo Mari ja Julle on keravalainen akustisen kitaran ja loopperin säestyksellä esiintyvä kaksikko.

Marin ja Jullen duo esittää iskelmä-, pop- ja rock- kappaleita ja on julkaissut myös omaa musiikkia. Omasta tuotannosta kuullaan Keravan päivän konsertissa muun muassa viime vuonna julkaistu ympäristö teemainen Oishan se hienoo -biisi.

Koko ikänsä Keravalla asunut ja musiikkiluokalla lauluinnostuksen saanut Mari sai houkuteltua Jullen muuttamaan myös kaupunkiin. Julle eli Juha Mäki on tunnettu Neljänsuora-yhtyeen kitaristina ja lauluntekijänä, joka opettaa nykyään myös Keravan musiikkiopistossa.

Keikalla mukana on myös Marin ja Jullen laulajatytär Soffi. Tanssia, pianonsoittoa ja laulua harrastava Soffi esittää oman Mä rakastan tanssii -nimisen kappaleen, jonka teemaan liittyen mukaan on värvätty myös eri ikäisiä keravalaisia tanssijoita.