Keravan päivänä juhlitaan 100-vuotiasta Keravaa yhteisen ruokapöydän äärellä

Keravan päivänä 16.6. juhlistetaan Keravan kaupungin 100-vuotissyntymäpäivää yhteisen tapahtuman merkeissä. Paasikivenkadulle kootaan 100-metrinen pöytä, jonka äärelle kaupunkilaiset ovat tervetulleita ruokailemaan sekä nauttimaan juhlaohjelmasta. 

Sunnuntaina 16.6. kello 12 alkaen käynnistyy Paasikivenkadulla sekä Keravanaukiolla suuret juhlat, kun kaupungin 100-vuotissyntymäpäiviä vietetään kokoontumalla yhteen.

Keravan päivän avaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu juhlapuheellaan, jonka jälkeen julkistetaan Keravan tähti -laatan saaja sekä Vuoden keravalainen. Puheet ja palkitsemiset pidetään Energiakontin lavalla. Kontti sijaitsee tapahtumassa Paasikivenkadun ja Keskikadun risteyksessä.

Alkujuhlallisuuksien päätteeksi luvassa on Pentti Lahti & The Sanbornsin konsertti Energiakontin lavalla. 

Kokkikartano kokoaa syömään yhteisen pöydän äärelle

Keravan päivän yhteistyökumppanina toimii paikallinen ruokatehdas Kokkikartano. Kerava 100 –merkkipäivän kunniaksi Kokkikartano on mukana tapahtumassa herkullisen ruokatarjoilun kera. 

Kahdelle tuhannelle ensimmäiselle juhlakävijälle on maksutta tarjolla samana aamuna valmistettua Kokkikartanon kinkku- tai kasviskiusausta. Tarjoilu alkaa Kokkikartanon teltoilla kello 13 ja ruokaa tarjoillaan niin kauan kuin annoksia riittää. Teltat sijaitsevat Aleksis Kiven tien ja Kauppakaaren risteyksessä.

“Meille kokkikartanolaisille keravalaisuus on tärkeä arvo ja siksi on hienoa saada olla mukana Keravan omassa päivässä ja myös tavata keravalaisia. Ja tärkeintä on, että saamme tarjota hyvää ruokaa, senhän me parhaiten osaamme”, kertoo Kokkikartanon toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Kokkikartano haluaa tarjota maksutta Keravan päivän juhlijoille maittavan annoksen, joka on tarkoitettu paikan päällä nautittavaksi. Paasikivenkadulle katettu satametrinen pöytä on paikka, jonka äärelle voi pysähtyä nauttimaan ruoasta, esityksistä sekä toisten kaupunkilaisten seurasta. 

Tapahtumassa on mukana myös muita ruokatoimijoilta, joilta voi ostaa sekä suolaista että makeaa syötävää.

Monipuolisia juhlaesityksiä hetkessä koettavaksi 

Keravan päivä voi olla hyvinkin henkilökohtainen ja yksilöllinen kokemus, sillä yhteisen ruokapöydän ympärillä saadaan pitkin päivää nauttia välähdyksiä taiteesta ja kulttuurista. 

Monipuolisten juhlaesitysten joukosta löytyy useita eri taiteen muotoja aina tanssiesityksistä katutaiteeseen ja musiikkiin. 

Paikalle on suositeltavaa saapua heti kello 12, jos mielii saada ohjelmasta mahdollisimman paljon irti. Esityksiä on useassa eri kohtaa tapahtuma-aluetta. Keravan päivän juhlaesityksien avulla halutaan kehottaa tapahtumakävijöitä elämään hetkessä ja nauttimaan taiteesta sitä mukaan, kun sitä ympärillä luodaan. 

Kerava 100 -lähettiläiden juhlakonsertti 

Kaupunki tekee juhlavuoden aikana yhteistyötä vapaaehtoisten Kerava 100 -lähettiläiden kanssa. Lähettiläiden joukosta löytyvät paikalliset artistit ovat suunnitelleen kaupungin syntymäpäiväjuhlille konsertin “Matkani Keravalla ja sen yli”. 

Konsertti päättää Keravan päivän kello 17 alkaen Paasikivenkadulla sijaitsevan Energiakontin lavalta.