Osallistu Dance@Kerava -tapahtumaviikkoon!

Anna tanssin liikuttaa! Kerava kutsuu kaikki tanssin ystävät ja uteliaat näkemään, kokemaan ja kokeilemaan tanssia tanssin viikolla 13.–18.5.2024.

Tämä vuosittainen tapahtuma on Keravan kaupungin ja Keravan tanssiopiston yhteistyön taidonnäyte, ja tänä vuonna se saa erityistä loistoa juhlistamalla Kerava100-juhlavuotta.

Luvassa on paljon ohjelmaa

Maanantaina 13.5. nykytanssiryhmä Kinetic Orchestran Daltonit

Luvassa on koko perheelle suunnattu tanssiteatteriseikkailu, joka yhdistää tanssin ja sirkuksen iloisella tavalla. Daltonit tempaisevat mukaansa kaikenikäiset! Ikäsuositus on + 5 v. Osta liput etukäteen! Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Tiistaina 14.5. Kirjastokino: Käännekohta

Käännekohta (Turning point) on tanssielokuva baletin maailmasta, jossa kaksi erilaisen elämänvalinnan tehnyttä naista ja entistä tanssijatoveria kohtaavat vuosien jälkeen. Elokuva on sallittu kaikenikäisille ja sen esittelee Timo Malmi. Vapaa pääsy! Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Keskiviikkona 15.5. UniversaaliKerava-tanssityöpaja

UniversaaliKerava on kotikaupunki Keravasta inspiraationsa saanut yhteistanssi, jonka koreografiasta vastaa katutanssitaiteilija Sini Tuominen. Kerava-tanssin lähtökohdat ovat saavutettavuus, tunne ja yhteenkuuluvuus: tanssiin voi ja pystyy osallistumaan kuka tahansa. Tervetuloa avoimeen ja maksuttomaan työpajaan, jossa tanssin liikkeitä harjoitellaan Tuomisen johdolla. Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Kuva: Suvi Kajaus

Torstaina 16.5. Improilta Live ja Variaatioilta

Improilta Live yhdistää livelaulun, tanssin ja piirtämisen. Musiikkiopiston laulajat luovat illan improvisoidun äänimaailman ja liikkeestä vastaavat Keravan tanssiopiston tanssijat. Katsojilla on samalla mahdollisuus kokeilla liikkuvien tanssijoiden piirtämistä yhdessä kuvataidekoululaisten kanssa. Vapaa pääsy! Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Variaatioillassa pääset kurkistamaan, miten balettia opiskellaan Keravan tanssiopistossa. Tangossa tehdyn lämmittelyn jälkeen variaatioillassa nähdään nuoria tanssijoita, joiden valitsemat variaatiot kuuluvat klassisen baletin perinteiseen ohjelmistoon ja edustavat eri aikakausia ja baletteja. Vapaa pääsy! Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Perjantaina 17.5. Katutanssitapahtuma SATANEN nuorille

Kirjaston edusta täyttyy nuorten tanssista ja musiikista, kun katutanssijat valtaavat tilan. Battlejen ja jamittelun lomassa kaikki pääsevät vapaasti tanssimaan! Tule ja tuo myös kaverisi – tiedossa dj:n soittamaa musiikkia, itsensä ylittäviä esiintyjiä ja rentoa yhdessäoloa. Vapaa pääsy! Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Lauantaina 18.5. Kipinä – taideharrastuksen tapahtumapäivä

Dance@Kerava päättyy juhlavasti Kipinä – taideharrastuksen tapahtumapäivään, joka on osa Sydämessä Kerava -kaupunkitapahtuman ohjelmaa. Tapahtumapäivässä pääset tutustumaan taiteen perusopetukseen Keravalla, kun ohjelmassa on musiikkiesityksiä, soitinesittelyä, teatteria, ohjattuja tanssituokioita, kuvispaja, kasvomaalausta, ilmapalloja, herkkuja ja huikeanhauska tanssikilpailu junioreille. Vapaa pääsy! Lisätiedot tapahtumakalenterista.

Toivotamme upeaa tanssin viikkoa!

Lisätietoja Dance@Kerava -viikosta

Uutisen pääkuva: Suvi Kajaus