Keravan historiaa – maksuton luento- ja keskustelusarja

Keravan Opisto, museopalvelut ja kaupunginkirjasto sekä Kerava-seura toteuttavat yhteistyössä Keravan historiaa käsittelevän luento- ja keskustelusarjan.

Tule mukaan Keravan juhlavuoden maksuttomiin tilaisuuksiin kirjaston Pentinkulma-saliin. Tapahtumiin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Voit seurata tilaisuuksia myös live-lähetyksenä Keravan kirjaston YouTube-kanavalla osoitteessa youtube.com/@keravankirku/streams

Historiaa niin, että hitaampia heikottaa
14.2. klo 18–20

Keravan kehittyminen kauppalasta kaupungiksi: muistelemassa pitkäaikaiset kaupunginvaltuutetut ja vaikuttajat Eero Lehti ja Markku Liimatainen.

Johdantona museonpalvelujohtaja Arja Elovirta ja tutkija Susanna Paasonen esittelevät Keravaa kuvina.

TÄHTIÄ KERAVALTA – SHERWOOD 100

Tähtiä Keravalta -illat juontaa ja moderoi Samuli Isola, kotiseutuaktiivi, toimituspäällikkö ja kulttuurin monikäyttäjä.

Taivaallinen trio Pohjolan-Pirhoset
20.3. klo 18–20

Millainen oli 50-luvun lopun ja 60-luvun Kerava sisaruskatraan silmin? Helmikuussa muistojensa Keravasta tulevat keskustelemaan Pohjolan Pirhosen pappis-sisarukset Antti, Ulla ja Jukka.

Ne mahtavat Heiskaset
17.4. klo 18–20

Kari, Seppo, Juha ja Ilu. Siinä on sarja keravalaisia Heiskasia, joista kahdesta tuli Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä ja muista tuli muilla tavoin mainioita kansalaisia. Mitä Heiskasen sisaruksille Kerava merkitsi ja merkitsee?

Sherwoodin kovat soundit
22.5. klo 18–20

Tuli aika, jolla yksikään Suomen nuori ei enää kysellyt, että missä se Kerava oikein on. Koska kaikkihan kuuntelivat Keravaa. Pentinkulman lauteilla on huima nippu takavuosien ja nykyvuosien keravalaisessa musiikkimaailmassa vaikuttaneita huipputyyppejä.

Luento- ja keskustelusarja jatkuu syksyllä 2024.