Keravan Keskuskoulun tulipalosta selvittiin onneksi pienin vahingoin

Keravan Keskuskoululla sattui lauantai-iltana tulipalo. Koulu oli tyhjillään käynnissä olevan peruskorjauksen takia eikä palossa aiheutunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii tulipalon syytä.

Peruskorjausurakoitsija kävi tekemässä Keskuskoululla tarkastuksen ja listasi tulipalon aiheuttamat vahingot ja niihin liittyvät toimenpiteet. Vahingot vaikuttavat tässä vaiheessa onneksi melko vähäisiltä.

Koulun ullakolla on palanut pieni määrä purueristettä

Sammutustöiden takia ullakolla olevat purut ovat märkiä muutaman neliön alueelta. Purku-urakoitsija sai tiedon tulipalosta sunnuntaina 21.4.2024 ja tilasi työmaalle imuauton maanantaiksi. Imuauto on aloittanut tänä aamuna purunpoiston kastuneelta alueelta, jotta mikrobivauriot saadaan minimoitua ja vahinkoalue päästään tutkimaan tarkemmin.

Keskuskoululla on edelleen savun hajua

Tulipalon aiheuttama savun haju oli merkittävää sunnuntaina. Tänään Keskuskoululla oli edelleen havaittavissa savun hajua, mutta se oli jo selvästi vähentynyt. Koulun ullakolla ei ole vesikattoa, joten tila pääsee hyvin tuulettumaan.

Sammutusvesi on kastellut rakenteita

Sammutustöissä käytetty vesi on kastellut Keskuskoulun betonipintoja. Toisen kerroksen käytävän mosaiikkibetonipintaisella lattialla oli sunnuntaina vettä, joka imuroitiin pois märkäimurilla.

Vettä on edelleen valunut ullakon lattian läpi ja sitä kerätään pois laittamalla paljuja vuotokohtien alle. Tilojen kuivumista pyritään nopeuttamaan lämpöpuhaltimien avulla.

Myös ensimmäisen kerroksen käytävällä on havaittu kosteutta. Käytävän mosaiikkibetoni on poistettu, joten vesi on päässyt imeytymään rakenteisiin. Tilaan tehdään kosteuskartoitus.

Telineiden säänsuojaus on korjattu

Rakennustelineiden säänsuojauspeitteet rikkoutuivat Pelastuslaitoksen sammutustöissä. Telineet on tarkastettu tänään ja säänsuojaus on nyt korjattu.

Korjaustoimenpiteistä syntyy jonkin verran ylimääräisiä kustannuksia. Tulipalon aiheuttamat ylimääräiset työt eivät todennäköisesti viivästytä peruskorjauksen aikataulua.