Kerava osallistuu Lukuviikon viettoon huhtikuussa

Kerava osallistuu kansallisen Lukuviikon viettoon, joka kokoaa lukemisen ystävät yhteen 22.–28.4.2024. Lukuviikko levittäytyy ympäri Suomen kouluihin, kirjastoihin ja kaikkialle, missä lukutaito ja lukeminen puhuttavat.

Keravan kirjastossa järjestetään teemaviikon aikana erilaisia tapahtumia lapsille, nuorille ja aikuisille. Tule mukaan nauttimaan lukemisen riemusta ja osallistumaan monenlaiseen toimintaan!

-Tarjolla on maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille keravalaisille. Ohjelmassa on muun muassa nuorten kirjoituskilpailu, Silent Book Club -tilaisuus, runotyöpaja, kirjaseikkailu, kirjavinkkausta sekä vauvatreffit kirjastossa. Viikon kirjailijavieraaksi saimme Joel Haahtelan, jota Seppo Puttonen haastattelee, kertoo kirjastopedagogi Aino Koivula.

Keravan Lukuviikko huipentuu lauantaina 28.4. Lukufestareihin, jotka ovat avoinna koko perheelle. Tällöin kirjastolla pääsee osallistumaan monenlaiseen hauskaan toimintaan, kuten pehmoneuvolaan, lukupesän rakentamiseen ja yhdessä runoilemiseen. Klo 11–12 nähdään teatteri Mansikkapaikan Kettu, Jänis, Pöllö ja Piip -satuesitys Pentinkulma-salissa. Esitys kuvaa ystävysten seikkailuja metsän siimeksessä ja sopii kaikenikäisille, suositusikäraja lapsille +5. Pienimmät katsojat voivat osallistua esitykseen aikuisen sylissä!

Löydät kaikki Lukuviikon tapahtumat kaupungin tapahtumakalenterista: Siirry kalenteriin.

Kansallinen Lukuviikko

Lukuviikko on Lukukeskuksen koordinoima kansallinen teemaviikko, joka tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin.

Vuoden 2024 teemana on kohtaaminen. Ihmisten kohtaaminen voi tapahtua niin fyysisessä tilassa kuin virtuaalisestikin, esimerkiksi satutuokiossa, lukupiirissä, kirjailijavierailulla tai sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisessa mediassa Lukuviikkoon pääsee osallistumaan aihetunnisteilla #Lukuviikko, #Lukuviikko2024 sekä #KeravaLukee.

Lisätietoja Lukuviikosta