Keravan Lukuviikko laajentuu koko kaupungin karnevaaliksi

Kansallista Lukuviikkoa vietetään huhtikuussa 17.4.–23.4.2023. Keravalla Lukuviikkoon osallistutaan koko kaupungin voimin järjestämällä monipuolista ohjelmaa maanantaista lauantaihin.

Viikko käynnistyy Pop up -kirjastolla ja runoilulla. Keravan kaupungin kirjastofillari jalkautuu Keravan keskustaan kävelykadulle maanantaina 17.4. Kätevän Pop up -kirjaston kyydissä on nuorille ja aikuisille sopivia kirjoja sekä kirjastokorttihakemuksia. Maanantai-iltana kirjastossa järjestetään runotyöpaja sekä avoin Runomikki-tapahtuma, jonne kuka tahansa voi tulla esittämään omia tekstejä tai kuuntelemaan ja kannustamaan esiintyjiä.

Tiistaina liikkuva kirjastopyörä täyttyy lastenkirjoista, kun vuorossa on retki Saviolle Salavapuistoon kirjastofillarin kanssa. Tiistaina 18.4. kirjastossa nähdään myös kansainvälisesti tunnettu kirjailijavieras.

-Olemme innoissamme tiistai-illan kirjailijavieraasta. Kanadalainen sarjakuvataiteilija ja transaktivisti Sophie Labelle saapuu Keravan kirjastoon kertomaan taiteestaan. Labelle tunnetaan erityisesti transtytöstä kertovasta verkkosarjakuvastaan Assigned Male, kertoo Keravan kaupungin lukukoordinaattori Demi Aulos. Kirjailijavierailu pidetään englanniksi.

Viikon ohjelma jatkuu keskiviikkona 19.4. kirjavinkkauksella aikuisille. Torstaina kirjastofillari kulkee Ahjonlaakson leikkipaikalle ja illalla järjestetään hiljainen lukupiiri kirjastossa. Perjantaina kielikahvilassa keskustellaan monikielisesti.

Lukufestarit kruunaavat Lukuviikon

Keravan Lukuviikko huipentuu lauantaina 22.4. kirjastolla järjestettäviin Lukufestareihin, joille kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan. Lukufestareilla julkaistaan Kera-van oma lukukonsepti ja kuullaan muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lukumummien ja -vaarien toiminnasta, kertoo kirjastopedagogi Aino Koivula.

Lukufestareilla myös palkitaan lukutaitotyössä tai kirjallisuuden saralla ansioituneita keravalaisia ja siellä päästään nauttimaan Runofolk-yhtye EINOAn esityksistä, jatkaa Koivula. Ilmoittaudu Lukufestareille ennakkoon kahvitarjoilun vuoksi: ilmoittautumislomake (Google forms)

Tervetuloa mukaan Keravan iloisimpaan lukujuhlaan 17.–22.4.! Kaikki ohjelma on maksutonta.

Tutustu Lukuviikon ohjelmaan

Kansallinen Lukuviikko

Lukuviikko on Lukukeskuksen järjestämä kansallinen teemaviikko, joka tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin. Tämän vuoden teemana on lukemisen monet muodot, johon liittyvät esimerkiksi eri mediat, medialukutaito, äänikirjat ja uudenlaiset kirjallisuuden formaatit.

Keravan kaupunki on toteuttanut Lukuviikkoa yhteistyössä paikallisten päiväkotien, koulujen, MLL:n Onnilan ja Ohjaamo Keravan kanssa. Myös keravalaisia yhdistyksiä ja järjestöjä on mukana toteuttamassa tapahtumaa.

Sosiaalisessa mediassa Lukuviikkoon osallistutaan hashtageilla #KeravaLukee #KeravanLukuviikko #KeravanKirjasto #Lukuviikko23

Lisätietoja

  • Keravan kaupungin lukukoordinaattori Demi Aulos, 040 318 2096, demi.aulos@kerava.fi
  • Keravan kaupungin kirjastopedagogi Aino Koivula, 040 318 2067, aino.koivula@kerava.fi