Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen malli -hankkeen avulla lisätään ja mahdollistetaan 1.-9.-luokkalaisten harrastamista tarjoamalla oppilaiden toiveisiin perustuvia maksuttomia harrastuksia. Harrastukset ja koulujen kerhotoiminta kootaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi koulupäivän yhteyteen.

Harrastuksista tiedotetaan Wilmassa, kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä Keravan harrastuskalenterissa. Harrastamattomille oppilaille pyritään löytämään heidän oma mieluisa harrastuksensa.

Kouluissa järjestetään lukuvuoden aikana harrastuksia liikunnan, urheilun, taiteen ja kulttuurin sekä tietojen ja taitojen aiheista. Aiheet valitaan oppilaille suunnatun kyselyn perusteella. Ryhmät ja harrastukset sijoitetaan aamuihin ja iltapäiviin, jolloin lasten ja nuorten arkipäivien yksin kotona oloaika lyhenee.

Keravan harrastuskalenteriin kootaan koulussa tarjottavien maksuttomien harrastusten lisäksi myös lapsille ja nuorille Keravalla järjestettävä maksullinen toiminta.

Keravalla toimivat harrastusryhmät ovat kaikille peruskoululaisille avoimia ja toimintaan voi ilmoittautua mukaan myös kesken lukuvuoden.

Kaupunkitasoiset harrastusryhmät

Kaupunkitasoiset harrastukset löytyvät harrastuskalenterista. Voit myös ilmoittautua mukaan harrastuksiin kalenterin kautta.

Luistelua 1.–3.-luokkalaisille maanantaisin klo 14-15 Keravan jäähallissa. Lisätiedot harrastuskalenterista.

Taitoa ja tarkkuutta, biljardi, keilaus ja darts 4.–6.-luokkalaisille maanantaisin klo 15.30-17.00 Garagessa. Lisätiedot harrastuskalenterista.

Taitoa ja tarkkuutta, biljardi, keilaus ja darts 7.–9.-luokkalaisille keskiviikkoisin klo 15.30-17.00 Garagessa. Lisätiedot harrastuskalenterista.

MovieMonday-leffaharrastus 7.–9.-luokkalaisille maanantaisin klo 16-18 Keravan kaupunginkirjastossa Satusiivessä. Lisätiedot harrastuskalenterista.

Mineraft-peliryhmät 5.–7.-luokkalaisille torstaisin klo 15-17 Elzulla tai etäosallistumisena.

Nuoret pelaavat nuorisotilan pelitietokoneilla.

Koulukohtaiset harrastusryhmät

Koulukohtaiset harrastusryhmät löytyvät kaupungin harrastuskalenterista. Voit myös ilmoittautua mukaan harrastuksiin kalenterin kautta.

Lisätietoja Harrastamisen Suomen mallista Keravalla

Iltapäivätoiminta

Keravan kaupunki ja seurakunta järjestävät koululaisille maksullista iltapäivätoimintaa. Iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1.–2. vuosiluokkien oppilaille sekä erityisopetukseen otetuille 3.–9. luokan oppilaille.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta: Iltapäivä-, kerho- ja harrastustoiminta

Nuori jalkapalloilija seisoo kädet ylhäällä maalin edessä.