Tietokoneet, laitteet ja langaton verkko

Kirjastossa voit käyttää maksutta tietokoneita. Osa koneista on pöytätietokoneita ja osa kannettavia koneita. Tällä sivulla kerrotaan, miten voit varata ja käyttää niitä.

 • Pöytätietokoneille kirjaudutaan Kirkes-kirjastokortilla ja pin-koodilla. Koodi on sama, jota käytetään lainoja uusittaessa. Jos sinulla ei ole Kirkes-korttia, pyydä kirjaston asiakaspalvelusta väliaikaiset tunnukset. Tähän tarvitset henkilöllisyystodistuksen.

  Koneita voi varata etukäteen eBooking-ohjelman kautta. Siirry eBookingiin.  Päivän aikana voi varata kolme tunnin mittaista vuoroa. Varatut vuorot alkavat tasatunnein. Kirjautumiseen on aikaa 10 min, jonka jälkeen kone vapautuu muille käytettäväksi.

  Vapaana olevalle koneelle voi kirjautua suoraan ilman etukäteen tehtyä varausta. Päivän aikana voi käyttää vapaata vuoroa enintään kolme tuntia. Huomioi, että vapaan vuoron pituus riippuu kirjautumishetkestä ja voi olla lyhyempi kuin tunti.

  Voit tarkistaa jäljellä olevan ajan siirtymällä työpöydälle. Aika näkyy näytön oikeassa yläkulmassa. Ebooking antaa varoituksen 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Muista seurata aikaa ja tallenna työsi ajoissa.

  Pöytäkoneilla on Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä Windows Office -ohjelmat lukuun ottamatta Outlook-sähköpostia.

 • Kannettavan tietokoneen voi lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi 15 vuotta täyttänyt henkilö. Lainaamiseen tarvitset Kirkes-kirjastokortin sekä voimassa olevan, kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Henkilöllisyystodistus jää pantiksi kannettavan laina-ajaksi.

  Kannettavilla on Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä Windows Office -ohjelmat ilman Outlook-sähköpostia. Myös kannettavilta voi tulostaa.

 • Kirjastossa on Ultimaker 3 -laite 3D-tulostamista varten. 3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Tulostusmateriaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia. 3D-tulosteen hinta on 1 € / tuloste.

  Tulostimen varaus

  Voit varata 3D-tulostimen käyttöösi sähköpostitse varkkaamo(a)kerava.fi tai kirjaston asiakaspalvelusta. Jos käytät laitetta ensi kertaa, varaa aika myös ohjaukseen. Tee ajanvaraus vähintään kolme päivää ennen toivomaasi ajankohtaa.

  Voit varata tulostimen myös Keravan Timmi-tilanvarausjärjestelmän kautta. Siirry Timmiin. Varauksen teko vaatii vahvan tunnistautumisen. Järjestelmä ei toistaiseksi tue mobiilikäyttöä. Valitse tilaprofiiliksi Kirjasto ja tilaksi Värkkäämö. Lisää varauksen lisätietoihin puhelinnumerosi ja laitteen nimi tai haluamasi toiminto (esim. WALL-E tai 3D-tulostus). Mainitse myös, jos haluat tulostukseen ohjausta.

 • Kirjaston Vieras245-verkossa voit käyttää omaa laitettasi. Yhteyden muodostus ei vaadi salasanaa, mutta pyytää hyväksymään käyttösäännöt Accept-painikkeella. Mikäli sivu ei avaudu automaattisesti, avaa nettiselain ja hyväksy käyttösäännöt tätä kautta.