Tietokoneet ja langaton verkko

Kirjastossa voit käyttää maksutta tietokoneita. Osa koneista on pöytätietokoneita ja osa kannettavia koneita. Tällä sivulla kerrotaan, miten voit varata ja käyttää niitä.

 • Pöytätietokoneille kirjaudutaan Kirkes-kirjastokortilla ja pin-koodilla. Ilman kirjastokorttia voi asiakaspalvelun kautta saada väliaikaiset tunnukset. Väliaikaisten tunnusten tekemiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus.

  Tunnuksilla voi kirjautua suoraan tai varata vuoron etukäteen eBooking-ohjelman kautta. Siirry eBookingiin.

  Päivän aikana voi varata kolme tunnin mittaista vuoroa. Varatut vuorot alkavat tasatunnein. Kirjautumiseen on aikaa 10 min, jonka jälkeen kone vapautuu muille käytettäväksi.

  Päivän aikana voi myös käyttää kolme vapaata vuoroa. Vapaana olevalle koneelle voi kirjautua ilman etukäteen tehtyä varausta. Huomioi, että vapaan vuoron pituus riippuu kirjautumishetkestä ja voi olla lyhyempi kuin tunti.

  Voit tarkistaa jäljellä olevan ajan siirtymällä työpöydälle. Aika näkyy näytön oikeassa yläkulmassa. Ebooking antaa varoituksen 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Muista seurata aikaa ja tallenna työsi ajoissa.

  Pöytäkoneilla on käytössä Windows Office -ohjelmat ilman Outlook-sähköpostia. Koneilta voi tulostaa.

 • Kannettavan tietokoneen voi lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi 15 vuotta täyttänyt henkilö. Lainaamiseen tarvitset Kirkes-kirjastokortin sekä voimassa olevan, kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

  Kannettavilla on Windows Office -ohjelmat ilman Outlook-sähköpostia. Kannettavilta tietokoneilta voi tulostaa.

 • Kirjaston Vieras245-verkossa voit käyttää omaa laitettasi. Yhteyden muodostus ei vaadi salasanaa, mutta pyytää hyväksymään käyttösäännöt Accept-painikkeella. Mikäli sivu ei avaudu automaattisesti, avaa nettiselain ja hyväksy käyttösäännöt tätä kautta.