Varaa ohjelma päiväkotiryhmille

Kulttuuripolun ohjelmat päiväkotiryhmille löytyvät tältä sivulta.

Alle 3-vuotiaat, kirjallisuus ja näyttelyt

Lukulaukut

Kulttuuripolulla tuetaan alle 3-vuotiaiden lukuintoa sekä vahvistetaan lapsen taiteellista toimijuutta ja sanojen tunnistamista. Varhaiskasvatuksen henkilökunta lainaa kirjastolta lukulaukkuja, joiden avulla tutustutaan kirjoihin ja tehtäviin. Lukulaukkujen aiheina ovat Kuka minä olen?, Värit tai Arjen puuhat. Toteutus koko toimintavuoden ajan.

Lukulaukkujen tiedustelut: kirjasto.lapset@kerava.fi

Lukuviikolla tutustutaan erityisesti kirjaston tuottamiin sisältöihin ja tehdään kirjastovierailuja.

MiniSinkka-opastukset

Alle 3-vuotiaille tarjotaan MiniSinkka-opastuksia taidenäyttelyjen sopiessa alle 3-vuotiaille. Näyttelyopastukset Sinkkaan tarjotaan koko vuoden ja Heikkilään kevätlukukaudella.

Opastusten tiedustelut: sinkka@kerava.fi

3–5-vuotiaat, kirjallisuus, näyttelyt ja musiikki

Lukulaukut

Kulttuuripolulla tuetaan 3–5 -vuotiaiden lukuintoa sekä vahvistetaan lapsen taiteellista toimijuutta ja sanojen tunnistamista. Varhaiskasvatuksen henkilökunta lainaa kirjastolta lukulaukkuja, joiden avulla tutustutaan kirjoihin ja tehtäviin. Lukulaukkujen aiheina ovat Sanataidetta ja Mediaa, Ystävyys, Tutkitaan yhdessä tai Tunteet. Toteutus koko toimintavuoden ajan.

Lukulaukkujen tiedustelut: kirjasto.lapset@kerava.fi.

Lukuviikolla tutustutaan erityisesti kirjaston tuottamiin sisältöihin ja tehdään kirjastovierailuja.

MiniSinkka-opastukset

3–5-vuotiaille tarjotaan MiniSinkka-opastuksia taidenäyttelyjen sopiessa 3-5-vuotiaille. Näyttelyopastukset Sinkkaan tarjotaan koko vuoden ja Heikkilään kevätlukukaudella.

Opastusten tiedustelut: sinkka@kerava.fi

Ohjelmat toteuttavat yhteistyössä Keravan kaupungin kirjastopalvelut, museopalvelut ja varhaiskasvatus.

Kuva: Bart Grietens.

Varhaiskasvatus: KUPO EXTRA

Surisevat tölkit, tanssivat maalit, värikkäät äänet ja akrobaattinen maalari…Plock! on visuaalista sirkus- ja ääniteatteria, joka vetoaa kaikkiin aisteihin.

Plock!
Grensgeval -ryhmä Belgiasta
Esitys keskiviikkona 18.3. klo 14.00 varhaiskasvatuksen lapsille.

Matthis yrittää jäljitellä sankarinsa Jackson Pollockin maalaustyyliä. Mutta kuinka hän onnistuisi tekemään oikean täplän oikeaan kohtaan? Pitäisikö tiputella, heitellä, kaataa vai roiskuttaa maalia? Pitäisikö käyttää suteja vai kokonaisia kannuja? Hän käyttää kaikkia kehonosiaan, mutta vaikka kuinka kieppuisi, kääntyisi, hyppisi tai rullaisi, maalaukset eivät muistuta alkuperäistä. Hillittömän taidokas ja hulvattoman ihana esitys kaikille, jotka haluavat värittää viivojen ulkopuolelta aina silloin tällöin!

Huom! Plock! on kokonaisvaltainen ja hulvaton elämys, jossa maalataan myös viivojen ulkopuolelta. Esityksessä katsojat ovat pukeutuneina suojapukuihin ja vesiliukoista maalia saattaa roiskua yleisön päälle.

Obs!
Plock! är en sprakande helhetsupplevelse där färgen inte alltid stannar inom ramarna. Publiken är iklädd skyddsdräkter och vattenlöslig färg kan stänka också på åskådarna.

Note!
Plock! is an immersive and hilarious experience, where you also color outside the lines. The audience wears a protective overall and the water-soluble paint can splash on the audience members.

Konsepti / ohjaajat: Hanne Vandersteene ja Mahlu Mertens
Akrobaatti / esiintyjä: Matthis Lorenz
Näyttelijät: Mahlu Mertens/Hanne Vandersteene
Äänisuunnittelu: Stijn Dickel (Aifoon)
Dramaturgia: Mieke Versyp
Valosuunnittelu: Jeroen Doise, Saul Mombaerts
Puvut: Sofie Rosseel, lavastus: Koen Demeyere
Tukijat: De Vlaamse Overheid, Stad Gent, Via Zuid, Aifoon
Mahdollistajat: De Grote Post, Dommelhof, Circuscentrum, De Kopergietery, De Kriekelaar

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan avautuu helmikuun 2024 aikana.

Esitys on sanaton. Ikäsuositus 4+. Kesto noin 55 min.
Esitykseen otetaan 75 henkilöä.

Ohjelman toteuttavat yhteistyössä Keravan kaupungin kulttuuripalvelut ja varhaiskasvatus yhteistyössä Bravo! -festivaalin kanssa.

Yhteistyössä