Juhlavuoden teemana Sydämessä Kerava

Keravalaisilla on vuonna 2024 aihetta juhlaan! Sadassa vuodessa Kerava on kasvanut 3000 asukkaan kauppalasta elinvoimaiseksi ja kehittyväksi yli 38 000 asukkaan kaupungiksi. Tänne muutetaan ja täällä viihdytään sukupolvesta toiseen.

Asukkaat tekevät kaupungin – eloisan, kiinnostavan, yllätyksellisen. Juhlavuonna haluamme sen näkyvän erityisesti.

Millainen on tulevaisuuden Kerava? Kerro se meille tapahtumin ja teoin, jotka voimme liittää osaksi Kerava 100 -ohjelmaa. Tämä on kutsu jokaiselle – rakennetaan juhlavuosi yhdessä.

Kotiseuturakkaus, yhteisöllisyys ja sujuva arki – näistä on nykypäivän keravalaisuus tehty.

Helsinki–Hämeenlinna-junaradan valmistuminen 1862 mahdollisti Keravan teollistumisen ja kasvun. Ensin savimaille tulivat tiili- ja sementtitehtaat, sittemmin Kerava tuli tunnetuksi huonekalupuuseppien ja valaisinmuotoilijoiden kaupunkina. Tänäkin päivänä Keravalla toimii menestyksekkäitä teollisuusyrityksiä sekä lukuisia pienyrittäjiä.

Hyvien yhteyksien ja muuttoliikkeen myötä Keravan väkiluku kaksinkertaistui 1970-luvulla ja pienestä kaupungista on kasvanut vilkas, viihtyisä ja historiallisesti kerroksellinen kaupunki.

Keravalta on ponnistettu tähtiin niin tieteen, taiteen, kulttuurin kuin urheilun saralla. Täällä on kasvanut näyttelijöitä, muusikoita, kirjailijoita ja menestyneitä urheilijoita. Keravan vahvuuksia ovat yhteisöllisyys ja joukkovoima, jotka synnyttävät elävää kulttuuria ja yhteistä hyvää. Tätä haluamme vaalia myös jatkossa. Sanotaan, että voit lähteä Keravalta, mutta Kerava ei lähde sinusta. Siksi sydämessä Kerava!

Tule mukaan tekemään ohjelmaa juhlavuoteen: Tule mukaan tekemään juhlavuotta!