Koko perheen ohjelmallinen joulutapahtuma Keravalla viikonloppuna

Heikkilän kotiseutumuseon pihapiiri rakennuksineen muuntuu 17.-18. joulukuuta tunnelmalliseksi ja ohjelmantäyteiseksi joulumaailmaksi, jossa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle! Tapahtuma on avoinna lauantaina kello 10–18 ja sunnuntaina kello 10–16. Tapahtuman kaikki ohjelma on maksutonta.

Taide- ja museokeskus Sinkan järjestämässä työpajassa Heikkilän päärakennuksessa askarrellaan koko viikonlopun ajan kuusenkoristeita, jotka saa viedä kotiin tai ripustaa kotiseutumuseon pihan yhteisöllisen joulukuusen koristeeksi.

Päärakennuksen tuvassa Jutta Jokinen kehrää molempina päivinä kello 11-15. Sieltä alkavat myös Heikkilän museon Vanhan ajan joulu -opastukset lauantaina ja sunnuntaina kello 11.30 ja 13.30.

Lauantain muu ohjelma

Kirjaston järjestämässä työpajassa Heikkilän päärakennuksessa voi lauantaina kello 11.30-13 luoda oman joulurunon tai askarrella lautapelin. Paja sopii kaikenikäisille yhdessä aikuisen kanssa.

Jouluyön tonttutohinat valtaa museon piha-alueen lauantaina kello 13. Vauhdikas esitys sisältää laulua, soittoa, jongleerausta sekä yhdessä lapsiyleisön kanssa toteutettavia laululeikkejä

Keravan seurakunnan kuoro esittää pihalla kauneimpia joululauluja lauantaina kello 14 ja 16.

Sirkusduo Passiilin sirkustaiteilija Kanerva Keskisen taiturimaista jongleerausta valokeiloilla saadaan ihastella ympäri tapahtuma-aluetta lauantaina kello 15.

Lauantain ohjelma huipentuu kello 17 Duo Taikan näyttävään tulishow’hun, jossa tanssi, jongleeraus ja taidokas tulenkäyttö yhdistyvät katsojat lumoavaksi esitykseksi.

Sunnuntain muu ohjelma

Keravan musiikkiopiston konsertissa päärakennuksen salissa kello 11.45 Emilia Hokkanen (huilu) ja Veeti Forsström (kitara) esittävät A. Piazzollan Histoire du tango: Café.

Sompion koulun musiikkiluokat esiintyvät museon pihalla sunnuntaina seuraavasti: 7B kello 12 ja 13, ja 5B kello 12.30 ja 13.30.

Kuoro Ilo Ensemble esiintyy pihalla sunnuntaina kello 13 ja 15.

Eikä toki joulutapahtumaa ilman joulupukkia! Sunnuntaina kello 13-15 joulupukki kiertelee ympäri tapahtuma-aluetta toivottamassa kaikille hyvää joulua.

Kansanlaulukuoro Hytkyt esiintyy päärakennuksen salissa sunnuntaina kello 14. Hytkyt on keravalainen kuoro, joka esittää suomalaista ja lähialueiden kansanmusiikkia modernilla twistillä PiaAkan eli musiikin tohtori Sirkka Kososen johdolla.

Joulutorilla yli 30 myyjää jouluisine tuotteineen

Tapahtuma on myös mainio tilaisuus hankkia paketteja pukinkonttiin ja herkkuja joulupöytään, sillä pihapiirin joulutorille saapuu yli 30 myyjää tuotteineen. Mukana on runsaasti käsityöläisiä ja pientuottajia, joten kävijät löytävät joulutorilta varmasti yksilöllisiä joululahjoja ja jouluaiheisia tuotteita.

Joulutorilla on tarjolla muun muassa käsin tehtyjä tonttulakkeja, joulukoristeita, vanerisia kuusenkoristeita ja joulukortteja, mehiläisvahakynttilöitä, vanhanajan saippuoita ja yrttivoiteita, kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita, kirjoneuleita, villasukkia ja lapasia, alpakka- ja villatuotteita, villakirjontarannekkeita, säärystimiä, laukkuja, hopea- ja marjakoruja, koruja ja asusteita perinneparkituista kierrätysmateriaaleista, kuten kaloista, riistasta ja muista luonnonmateriaaleista, Sherwood-aiheisia vaatteita, keramiikkaa, taidetta, teatterilippuja sekä myös aineettomia lahjoja.

Herkkua on siinä monenlaista

Pientuottajien pöydistä kävijät voivat hankkia muun muassa saaristolaisleipää, juureen leivottua ruisleipää, karjalanpiirakoita, kalakukkoja, uuniperunoita, piirakoita, pullia, piparkakkuja, ukrainalaisia leivonnaisia, tyrnihilloja, hyytelöitä ja marmeladeja, hunajaa, makealupiinituotteita, härkäpapujauholla leivottuja pipareita ja pikkuleipiä, maa-artisokkasipsejä sekä erikoisjauhoja.
Tapahtumasta ei tarvitse poistua nälkäisenä, sillä mukana on myös useita ruoka- ja juomakojuja, joissa myydään paikan päällä paistettuja minilettuannoksia, vohveleita, leivonnaisia, donitseja, hattaraa, bratwursteja, hodareita, burgereita sekä kotimaisia seitanpohjaisia ruoka-annoksia. Myynnissä on myös mukaan pakattavia seitantuotteita, sesonkituotteena Artesaaniseitan Juhlapaisti, joka sopii perinteisen kinkun korvaajaksi.

Keravan joulu -tapahtuma Heikkilän kotiseutumuseolla on avoinna lauantaina 17.12. klo 10–18 ja sunnuntaina 18.12. klo 10–16.

Keravan kaupunki järjestää Keravan joulu -tapahtuman Heikkilän kotiseutumuseolla nyt toista kertaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja kaikki ohjelma on maksutonta.

Saapuminen:
Heikkilän kotiseutumuseon osoite on Museopolku 1, Kerava. Paikalle on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla. VR:n ja HSL:n junaliikenne kulkee Keravan asemalle, joka on noin kilometrin kävelymatkan päässä Heikkilästä. Lähin bussipysäkki sijaitsee Porvoonkadulla alle 100 metrin päässä alueesta.

Museoalueella ei ole parkkipaikkoja; lähimmät pysäköintialueet ovat Keravan rautatieasemalla. Raiteiden itäpuolella sijaitsevalta pysäköintialueelta on vain noin 300 metrin kävelymatka Heikkilään.

Esteettömyys:
Osa tapahtuman ohjelmasta järjestetään Heikkilän päärakennuksen sisätiloissa. Päärakennus ei ole esteetön – tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Tapahtumakävijöitä varten tapahtumassa on väliaikaisia wc-tiloja, joista yksi on inva-wc.

Lisätietoja:
tapahtumatuottaja Kalle Hakkola, puh. 040 318 2895, kalle.hakkola@kerava.fi
viestintäasiantuntija Ulla Perasto, puh. 040 318 2972, ulla.perasto@kerava.fi