Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy tekee mittavan liikuntainvestoinnin – liikuntahallien urakoitsijaksi valittu Tekova Oy

Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy on tehnyt hankintapäätöksen liikuntahallien rakennusurakasta. Urakoitsijaksi on valittu Tekova Oy. Liikuntahallien rakentaminen alkaa syksyllä.

Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teppo Verronen on tyytyväinen siihen, että pitkään odotettu investointi saadaan vihdoin käynnistettyä. Hankintapäätöksen myötä liikkumisolosuhteet paranevat kuntien alueilla merkittävästi.

“Yhteistyö Keravan kaupungin, Sipoon kunnan ja paikallisten seurojen välillä on ollut toimivaa, ja olemme matkan varrella yhdessä pohtineet ratkaisuja esiin tulleisiin haasteisiin. Ilman yhteistyötä, tämä investointi ei olisi mahdollinen”, Verronen toteaa.

Urakkatarjouksista valittiin kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto

Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä kuusi, joista valittiin tarjouspyynnön mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto, joka oli Tekova Oy:n tarjous 16 358 200 euroa.

Investointihintaan lisätään vielä erikseen kilpailutettu tekonurmen pinnoite, jonka kustannus on 194 000 euroa. Lisäkustannuksia syntyy myös liittymämaksuista, kulunvalvontalaitteistosta sekä hallien muista kalusteista ja välineistä.

Liikuntahallien kokonaiskustannus on arviolta 17 900 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle miljoonan euron valtionavustuksen, jonka saamisen ehtona on se, että rakentaminen alkaa viimeistään syyskuussa 2024.

Voimat yhdistämällä saadaan aikaan suurempaa ja parempaa

Keravan kaupunginhallitus ja Sipoon kunnanhallitus päättivät perustaa Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy -nimisen osakeyhtiön (Kervo-Sibbo Idrottshallar Ab) vuonna 2021. Yhtiön osakkeiden omistus ja vastuut jakautuvat pääsääntöisesti kuntien asukaslukujen suhteessa. Keravan omistus on 63 prosenttia ja Sipoon 37 prosenttia.

Yhtiön tarkoituksena on rakennuttaa, omistaa, hallinnoida ja kunnossapitää hallikokonaisuutta, joka sisältää monitoimihallin, jalkapallohallin sekä näitä palvelevat sosiaalitilat. Hallit on ensisijaisesti tarkoitettu liikunnan harjoitus-, kilpailu-, ottelu- ja turnauskäyttöön sekä liikuntatapahtumien järjestämiseen.

Hallikokonaisuuteen kuuluu täysmittainen jalkapallohalli sekä lämmin yleisurheilu- ja sisäpelihalli, jossa on 200 metrin kiertävä juoksurata, yleisurheilun suorituspaikat, pelikentät ja muut harjoittelualueet. Lisäksi halleihin kuuluu molempia halleja palvelevat huoltotilat, joihin sisältyy muun muassa pukuhuoneet, vastaanotto ja tekniset tilat.

Tavoite saada hallit käyttöön vuonna 2026

Hallien rakennusurakka kilpailutettiin alun perin vuonna 2023. Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy:n hallitus päätti kuitenkin kokouksessaan 17.10.2023 yksimielisesti keskeyttää rakennusurakan hankintamenettelyn. Keskeyttämisen syynä oli tavoitehinnan ylittäneet urakkatarjoukset.

Sen jälkeen kilpailutettavaa kokonaisuutta hieman muutettiin ja pienennettiin alkuperäisestä. Muutosten jälkeen tehdyssä kilpailutuksessa saatiin tavoitehintaisia tarjouksia.

Tavoitteena on, että hallit ovat käytössä 1.1.2026. 

Lisätiedot

Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy, hallituksen puheenjohtaja Teppo Verronen, teppo.verronen@kerava.fi, 040 318 2322