Zonta-kerhon Vuoden tasa-arvoteko -tunnustus tänä vuonna naisten uimahallivuorolle Keravalla

Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho ry jakaa vuosittain Vuoden tasa-arvoteko -kunniamaininnan keskiuusimaalaiselle yksityishenkilölle tai yhteisölle.

Tunnustuksen kriteereinä on esimerkillinen toiminta ja merkittävä työ tyttöjen tai naisten tai tasa-arvon hyväksi ja Zonta-kerho haluaa kunniamaininnalla nostaa positiivisesti esiin paikallisia henkilöitä ja yhteisöjä, jotka toimivat naisten ja tyttöjen oikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi.

Tänä vuonna kerho valitsi Keravan liikuntapalveluiden organisoiman naisten uimahallivuoron vuoden tasa-arvoteoksi. Keski-Uudellamaalla toistaiseksi ainoa vain naisille omistettu Keravan uimahallivuoro mahdollisti kaikille naisille ja tytöille uimahallin käytön uskonnollisista, fyysisistä tai henkisistä syistä riippumatta.

-Kiitämme tästä hienosta tunnustuksesta! Naisten uintivuorolle on selkeästi tarvetta, sillä saimme ennen ensimmäisen uintivuoron järjestämistä liikuntapalveluihin runsaasti toiveita ja pyyntöjä naisten uintivuorosta. Olemme iloisia, että pystyimme mahdollistamaan naisten uintivuoron Keravalla, ja tulemme järjestämään sellaisen myös uudemman kerran tämän vuoden aikana, kertoo Keravan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen.

Tasa-arvoteko julistetaan vuosittain

Tasa-arvoteko julkistetaan vuosittain Helvi Sipilän syntymäpäivänä 5.5. Helvi Sipilä työskenteli aktiivisesti tasa-arvon edistämiseksi ja naisten aseman parantamiseksi niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti, ollen muun muassa ensimmäinen nainen YK:n apulaispääsihteerinä. Sipilä toimi aktiivisesti Zonta-järjestössä, muun muassa kansainvälisen Zonta International -järjestön presidenttinä kaksivuotiskaudella 1968-1970.

Kuvassa vasemmalla Zontan puheenjohtaja Tarja Hammarberg, keskellä Keravan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen ja oikealla Keravan kaupungin liikuntaesihenkilö Arja Vakkila.