Keravan nuorisopalvelut mukana kansainvälisellä opintovierailulla

Helsingissä järjestettiin 27.11.-1.12.2023 kansainvälinen opintovierailu. Keravan nuorisopalveluja pyydettiin mukaan osallistujan roolissa sekä esittelemään toimintaa aiemmin hyvin sujuneen yhteistyön ansiosta.

Opintovierailun järjestivät yhteistyössä Opetushallituksen nuorison, kulttuurin ja liikunnan kansainvälistymispalvelut sekä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto (Nuva) ry. Osallistujia oli yhteensä 17 maasta ympäri Eurooppaa. Opintovierailun tarkoituksena oli esitellä suomalaisen nuorisotyön rakenteita sekä nuorisotyöhön ja nuorten osallisuuteen liittyviä päätöksentekoprosesseja laajasta näkökulmasta etenkin Suomen kunnissa.

Kuva: Sanna Nuutinen, Foto Bakery

Keravan kaupungin vs. nuorisosihteeri Tanja Oguntuase vietti kolme päivää kansainvälisessä seurassa oppimassa järjestöjen ja kuntien osallisuustoiminnasta niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa.

Opintovierailun aikana käytiin Keravallakin, kun osa osallistujista matkasi nuorisokahvila Tunneliin kuulemaan Keravalla tehtävästä nuorisotyöstä yleisesti ja osallisuudesta paikallisella tasolla. Keravalla esiteltiin erityisesti nuorisovaltuuston toimintaa. Mukana Keravalla oli vieraita muun muassa Italiasta, Ranskasta, Sloveniasta ja Ukrainasta.

-Etenkin Keravan nuorisopalvelujen toimintojen monipuolisuus herätti mielenkiintoa. Myös toiminnan taustalla olevat arvot, strategiset painopisteet ja visio kiinnostivat vieraitamme, kertoo Oguntuase.

Kansainvälisyys Keravan nuorisopalveluiden toiminnassa

Keravan nuorisopalvelut tukee nuorten kasvua kansainvälisen toiminnan kautta etenkin kansainvälisen vapaaehtoistoiminnan ja Erasmus-rahoitteisten nuorten liikkuvuushankkeiden muodossa. Tavoitteena on laajentaa nuorten ymmärrystä maailmasta ja toisista kulttuureista, sekä luoda ja vahvistaa nuorten kansainvälisiä suhteita.

-Opintovierailu oli hyvin inspiroiva. Oli hienoa verkostoitua ja keskustella kollegoiden kanssa myös kansainvälisellä tasolla ja miettiä toimintamuotoja nuorten osallisuuden sekä kansainvälisen yhteistyön edistämiseksi. Tässä osaa jälleen itsekin eri tavalla arvostaa tekemäämme työtä ja nuorisotyöhön suunnattuja resursseja Suomessa. Tämä ei nimittäin kaikkialla Euroopassa ole mitenkään itsestäänselvyys, pohtii Oguntuase.

Kuva: Sanna Nuutinen, Foto Bakery

Lisätietoa Keravan nuorisotyöstä