Nuorisopalveluiden kohdeavustushaku on auki

Nuorisopalveluiden kohdeavustuksia myönnetään paikallisten nuorisoyhdistysten ja nuorten toimintaryhmien toimintaan. Kohdeavustukset ovat haettavina kerran vuodessa, 31.3. mennessä.

Paikallinen nuorisoyhdistys on valtakunnallinen nuorisojärjestön paikallisyhdistys, jonka jäsenistä 2/3 on alle 29-vuotiaita tai rekisteröity tai rekisteröimätön nuorisoyhdistys, jonka jäsenistä 2/3 on alle 29-vuotiaita.

Rekisteröimättömältä nuorisoyhdistykseltä edellytetään sääntöjä. Sen hallinto, toiminta ja talous on järjestetty kuten rekisteröidyllä yhdistyksellä, ja nimenkirjoittajien tulee olla täysi-ikäisiä. Rekisteröimättömiä nuorisoyhdistyksiä ovat myös ne aikuisjärjestöjen nuoriso-osastot, jotka voidaan erottaa kirjanpidossa pääjärjestöstä.

Nuorten toimintaryhmien tulee olla toiminut vähintään yhden vuoden yhdistyksen kaltaisesti ja toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita.

Avustettavan hankkeen kohderyhmästä vähintään 2/3 on oltava alle 29-vuotiaita

Avustusta voi hakea seuraaviin tarkoituksiin:

Toimitila-avustus

Nuorisoyhdistyksen omistaman tai vuokraaman toimitilan käytöstä aiheutuviin menoihin. Toimitilan avustamisessa on otettava huomioon sen käyttö nuorisotoimintaan.

Koulutusavustus

Nuorisoyhdistyksen omaan koulutustoimintaan sekä nuorisoyhdistyksen koulutukseen osallistumiseen.

Tapahtuma-avustus

Koti- ja ulkomailla tapahtuvaan leiri- ja retkitoimintaan, kansainvälisen toiminnan tai tapahtuman avustamiseen,
kansainväliseen tilaisuuteen osallistumiseen ja ulkomaisten vieraiden vastaanottamiseen.

Projektiavustus

Projektiin, kuten kertaluonteisen tapahtuman toteuttamiseen, uusien työmuotojen kokeiluun tai nuorisotutkimuksen suorittamiseen.

Lisätietoja täältä

Linkki sähköiseen hakemukseen

Budjetin salliessa voidaan järjestää ylimääräinen lisähaku.