Asukkaat ideoivat Kaskelan, Skogsterin ja Keravanjoen tulevaisuutta Kaskelan kaupunkisuunnitteluillassa

Keravan kaupungin 26.1. järjestämään tilaisuuteen saapui runsaasti Kaskelan ja Keravanjoen alueen suunnittelusta kiinnostuneita asukkaita.

Sompion koululla kuului vilkas puheensorina torstai-iltana 26.1. Keravan kaupungin järjestämässä Kaskelan kaupunkisuunnitteluillassa. Paikan päällä keskustelemassa oli noin 50 Kaskelan ja Keravanjoen alueen suunnittelusta kiinnostunutta asukasta sekä kaupungin asiantuntijoita.

Koulun Tiilisaliin kootuilla esittelypisteillä asukkaat tutustuivat Kaskelan aluekehityskuvan laatimiseen, Skogsterin asemakaavaluonnokseen sekä Keravanjokivarren yleissuunnitelman lähtökohtiin. Pöytien äärellä käytiin vilkasta keskustelua, kun asukkaat kertoivat asiantuntijoille toiveitaan ja ajatuksiaan alueiden tulevaisuudesta. Paikalla oli myös Uudenmaan ELY-keskuksen edustaja, joka vastasi kävijöiden kysymyksiin luonnonsuojelualueiden perustamisesta.

Asukkaita osallistettiin suunnitteluun myös erilaisten tehtävien kautta. Esittelypisteillä toiveita pyydettiin kirjoittamaan ylös muistilapuille ja erilaisia vaihtoehtoja sai äänestää tarrojen avulla. Kaskelan pisteellä asukkaat suunnittelivat omia Kaskela-pienoismalleja, jotka taltioitiin valokuvina.

Illan aikana kuultiin lisäksi kaavasuunnittelija Jenni Aallon esitys Skogsterin alueen asemakaavaluonnoksesta, jota seurasi monta kiinnostunutta kuulijaa sekä paikan päällä että etäyhteyksien kautta.

Eri vaihtoehtoja äänestettiin tilaisuudessa tarroilla.

Läsnätilaisuudet edelleen tärkeitä

Kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos kiittää kaupunkisuunnitteluiltaan osallistuneita aktiivisuudesta ja hyvistä keskusteluista.

-Upeaa, että paikalle saapui paljon aiheesta kiinnostuneita kuntalaisia. Tunnelma oli hyvä ja keskusteluja käytiin rakentavassa hengessä. Saimme asukkailta paljon arvokkaita näkemyksiä siitä, mitä alueiden suunnittelussa tulisi ottaa huomioon.

Nykyaikana yhä useampi tilaisuus on siirtynyt verkkoon, mutta Sjöroosin mukaan paikan päällä järjestettäviäkin tilaisuuksia tarvitaan edelleen.

-Esimerkiksi tässä tilaisuudessa olleet esittelypisteet tehtävineen toimivat paremmin paikan päällä, minkä lisäksi haluamme kohdata asukkaita myös kasvotusten. Järjestämme kuitenkin etätilaisuuksia jatkossakin, jotta myös kotona olevat saavat mahdollisuuden vaikuttaa kaupungin suunnitteluun.

Skogsterin asemakaavaluonnoksen esittelyn tallenne on nähtävissä Keravan kaupungin verkkosivuilla 10.2.2023 saakka: Skogster (2378).