Maisemakuva Keravan kivisillasta, jossa Keravanjoki virtaa sillan alta ja siltaa ympäröivät vihreät pellot.

Osallistu ja vaikuta: kerro ideasi Keravanjoen ja sen ympäristön kehittämiseksi

Missä sijaitsee mielestäsi Keravanjoen varren kaunein paikka? Toivotko joen varrelle uusia virkistysmahdollisuuksia, virkistysreittejä tai jotakin muuta? Vastaa Keravanjoki-kyselyyn ja kerro, miten Keravanjokea ja sen ympäristöä tulisi mielestäsi kehittää viimeistään 11.9.2023.

Kaupunki kerää asukkaiden mielikuvia, muistoja, ajatuksia ja mielipiteitä liittyen Keravanjokeen ja joen ympäristön suunnitteluun. Keravanjoki-kyselyn tuloksia käytetään Keravanjoen varren virkistysalueiden suunnittelussa sekä osana maisema-arkkitehtiopiskelijan diplomityötä, jossa tuloksia myös analysoidaan.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia, ja kyselyyn voi vastata maanantaihin 11.9.2023 asti. Keravajoki-kysely löytyy osoitteesta https://tinyurl.com/keravanjoki.

Kyselyn lisäksi kaupunki järjestää joen varrella tiistaina 19.9.2023 klo 17–18.30 Keravanjoki-kävelyn, jonka aikana asukkaat voivat paikan päällä kertoa ajatuksiaan joesta ja sen suunnittelusta. Säävaraus!

Kävelyn lähtöpaikka on Jaakkolan padon silta ja lopetus matonpesupaikka. Reitin pituus on noin 1 kilometri, ja etenemme rauhallista vauhtia. Kierrämme ensin Patosaaren ja jatkamme siitä sitten pohjoiseen.

Keravanjoki-kävelyn lähtöpaikka on Jaakkolan padon silta.

Jokikävelylle osallistuvien toivotaan alustavasti ilmoittautuvan osoitteessa https://tinyurl.com/keravanjokikavely. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan sido mihinkään.

Hyvä tietää!

Lähin parkkipaikka on Talmantien kupeessa osoitteessa Talmankatu 26. Pysäköintipaikkoja on vain muutamia, joten suosittelemme jättämään oman auton kotiin. Kävelyreitti ei ole esteetön ja se sisältää ainakin yhden ojan ylityksen. Mukaan hyvät jalkineet ja sään mukainen vaatetus.

Kävelyreitti on merkattu karttaan punaisella.