Keravan kaupunginvaltuusto kokoontui eilen juhlavaltuustoon

Kerava 100 -juhlavaltuustossa nautittiin kulttuuriesityksistä ja kuultiin juhlapuheita niin kaupungin historiasta kuin tulevaisuudesta. Valtuuston juhlapäätösten myötä Kerava saa uuden ystävyyskaupungin ja siirtolapuutarhan.

Kaupunginvaltuutetut kokoontuivat ennen juhlavaltuustoa yhteiskuvaan Nikkarinkruunun edustalle, Aurinkomäen puoleiselle pihalle. Ryhmäkuvan innoittajana toimi alla oleva historiallinen valokuva, joka löytyi Keravan museopalveluista. Tasan sata vuotta sitten ikuistettu otos on Keravan kauppalanvaltuuston ensimmäinen valokuva, kun Keravan kauppala on juuri aloittanut toimintansa.

Keravan kauppalan ensimmäinen vuosien 1924–1925 kauppalanvaltuusto ryhmäkuvassa apteekkari Lindströmin apteekkitalon edustalla. Kuvaushetkellä talossa toimi myös Keravan kauppalan kanslia. Valokuvaaja tuntematon.

Alla olevassa ryhmäkuvassa on Keravan kaupunginvaltuusto ja kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Sadassa vuodessa Kerava on kasvanut pienestä kauppalasta yli 38 000 asukkaan elinvoimaiseksi kaupungiksi. Valokuvaaja: Sami Siilin.

Juhlavaltuustossa kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja aina historiasta tulevaisuuteen

Tilaisuuden avasi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anne Karjalainen, minkä jälkeen Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen toi Kuntaliiton tervehdyksen kaupungin päättäjille ja viranhaltijoille.

Kauppaneuvos Eero Lehti teki puheenvuorossaan kiinnostavan katsauksen Keravan satavuotiseen historiaan ja kehityskaareen. Lehti kuvaili puheessaan sitä, miten Kerava lähti kehittymään sata vuotta sitten pienestä kauppalasta tärkeäksi radanvarsikaupungiksi.

Lopuksi kuultiin futurologi Elina Hiltusen näkemyksiä siitä, miten erilaiset maailmanlaajuiset megatrendit ja kehityssuunnat muuttavat elämäämme ja vaikuttavat Keravan tulevaisuuteen.

Voit katsella striimatut juhlapuheet ja juhlavaltuuston esitykset kahden viikon ajan kaupungin YouTube-kanavalta: siirry YouTubeen.

Valtuuston juhlapäätökset

Kaupunginvaltuusto teki eilen kaksi juhlapäätöstä: 1) Kerava solmii ystävyyskaupunkisopimuksen Butšan kanssa ja 2) kaupungille kaavoitetaan uusi virkistysalue ja asukkaiden toivoma siirtolapuutarha.

Keravan ja Butšan ystävyyskaupunkisopimus

Keravan ja Butšan välinen yhteistyö on rakentunut useamman vuoden ajan solidaarisuuden, vastavuoroisuuden ja humanitaarisen velvollisuuden varaan. Keravalaiset ovat halunneet osoittaa tukensa sodan runtelemalle Ukrainan kaupungille, joka on kärsinyt suuresti Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksista.

Yhteistyö on hyödyttänyt molempia kaupunkeja. Se on mahdollistanut muun muassa materiaalin, tiedon ja kokemusten vaihtamista kaupunkikehityksessä ja kriisinhallinnassa. Lisäksi Kerava on ottanut vastuuta kansainvälisestä humanitaarisesta avusta osoittaakseen, että pienetkin kaupungit voivat vaikuttaa globaalisti.

Valtuuston päätöksen myötä Kerava ja Butša voivat allekirjoittaa virallisen ystävyyskaupunkisopimuksen, mikä mahdollistaa yhteistyön syventämisen kaupunkien välillä. Juhlavaltuuston päätteeksi valtuuston puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja lähettivät Butšan pormestarille videotervehdyksen, jossa kerrottiin valtuuston päätöksestä.

Uusi virkistysalue ja siirtolapuutarha Keravanjoen varrelle

Kaupunginvaltuusto teki periaatepäätöksen ekologisesta siirtolapuutarhasta ja kaikkia kaupunkilaisia palvelevasta yleisestä saunasta, jotka sijoitetaan Salmelan jokirannan alueelle. Tavoitteena on parantaa keravalaisten mahdollisuutta nauttia ja hyödyntää Keravanjoen kauniita ranta-alueita.

Virkistysalue ja siirtolapuutarha mahdollistetaan asemakaavoituksella, jota lähdetään nyt edistämään normaalin kaavaprosessin mukaisesti. Siirtolapuutarhapalstat ja mökit toteuttavat kaupunkistrategiaa vahvistaen Keravaa hyvinvoivana viherkaupunkina, jossa asukkaat voivat elää onnellista arkea.

Lisätietoa asiasta löydät verkkosivuilta.

Kuvia ja tunnelmia juhlavaltuustosta

Kaupunginvaltuusto ja johtoryhmä Keudan portaissa

Futurologi Elina Hiltusen juhlapuhe Tulevaisuuden Keravasta

Kerava Guitar Heroes säväytti kuulijoitaan kappaleillaan

Keravan tanssiopiston upea esitys: Broken Heart

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eva Guillardin lauluesitys: Leijonakuningas