Sherwoodin Appron järjestelytoimikunta

Keravan keskusta täyttyy torstaina haalariasuisista opiskelijoista

Eri alojen opiskelijoita kokoontuu tänään Keravan keskustaan viettämään aurinkoisessa säässä Sherwoodin Approa. Opiskelijatapahtumaan on tulossa lähes 1000 opiskelijaa eri korkeakouluista ympäri Suomen. Tilaisuus on loppuunmyyty.

Sherwoodin Appron järjestää SAD ry eli Sherwoodin akateemiset. Yhdistyksen toiminta alkoi kolmen keravalaisen opiskelijaystävän ideasta. Aluksi ajatus opiskelijayhdistyksestä oli hauska vitsi. Perustajat eli Jenny Nyman, Severi Kasurinen ja Atte Kontula fiilistelivät ajatuksella, että Keravallakin voisi olla korkeakoulutettujen opiskelijoiden toimintaa. Kerava herättää opiskelijapiireissä usein hyväntahtoista kuittailua.

Kerava on vähän hassu ja outo, mutta rakastettava kaupunki

– Kerava on hassu paikka. Kaupungin olemassaolo tiedetään, Kerava tulee monessa yhteydessä esiin ja sen ohi ajetaan, mutta Kerava on monelle opiskelijalle outo paikkakunta, kertoo Keravalta lähtöisin oleva SAD ry:n varapuheenjohtaja Jenny Nyman.

Viime vuonna järjestettiin historian ensimmäinen Sherwoodin Appro. Ilmoittautuneita opiskelijoita oli noin 400.

– Koska suosio oli valtaisa, niin päätimme suurentaa tälle vuodelle tapahtumaa. Osallistujamäärä on kiinni jatkopaikkojen kyvystä ottaa meitä approilijoita vastaan. Saimme sovittua kolmen kuppilan kanssa jatkoista ja laitoimme tarjolle 1000 lippua. Liput menivät kaupaksi samantien, Jenny Nyman summaa järjestelyjä.

Sherwoodin Approon on tulossa opiskelijoita ympäri Suomen. Voidaan siis puhua valtakunnallisesta tapahtumasta. Eniten osallistujia saapuu Helsingin ja Espoon korkeakouluista. Kaukaisin osallistuja tulee Keravalle Lapin yliopistosta Rovaniemeltä. Monella osallistujalla on jotain siteitä Keravaan. Approon osallistujia on neuvottu hyppäämään K-junaan, jotta varmasti päätyvät Keravalle. Eksymisen estämiseksi on korostettu, että Kerava on K-junan pääteasema.

Yhteistyökumppaneina Keravan kaupunki ja Keravan seurakunta

Keravan kaupunki osallistuu Approon omalla pisteellään Aurinkomäellä. Kaupunki on järjestänyt osallistujien iloksi selfienurkkauksen ja makkarakojun. Grillauksen hoitaa Keravan Urheilijat. Keravan seurakunnalla on Katupappilan ovet auki nuorille Kauppakaarella.

– Hienoa, että Keravan kaupunki lähti yhteistyökumppaniksi tapahtumaamme, Jenny Nyman iloitsee.
SAD ry:n aktiivit toivovat tulevaisuudessa enemmän keravalaisten yritysten mukaantuloa yhteistyökumppaneiksi. Nykyiset korkeakouluopiskelijat ovat tulevia työntekijöitä myös keravalaisissa yrityksissä. Sherwoodin Appron kaltaisten tilaisuuksien kautta opiskelijat kokevat itse, että Kerava on yhteisöllinen, elinvoimainen ja uudistuva kaupunki, jonne on helppo tulla – esimerkiksi K-junalla.

Appro on opiskelijatapahtuma, jossa perinteisesti piipahdetaan ennalta määrätyissä kuppiloissa. Ostoksesta saa leiman appropassiin. Kahdeksan pistettä riittää tapahtumamerkin lunastamiseen. Sherwoodin Approssa ensimmäisen pisteen voi ansaita jo matkan aikana. Mukana pisteiden keräyspaikkoina on 16 baaria ja kaksi ravintolaa. Keravan viestintä on saanut tietoonsa, että urheimmat pisteiden kerääjät eli he, joilla kaikki leimat ansaittuna, tulevat saamaan upean yllätyspalkinnon.