Keravan päivä täynnä juhlatunnelmaa

Keravan päivänä 16.6. keskusta täyttyi juhlakansasta, kun kaupungin 100-vuotissyntymäpäiviä kokoonnuttiin viettämään yhteisen ruokapöydän äärelle.

Viime viikon sunnuntaina kello 12 käynnistyivät Keravan 100-vuotisjuhlat, kun Keravan päivää vietettiin yhdessä koko kaupungin kesken. Elämyksellinen juhlapäivä aloitettiin yhteislaululla, kun kaupunkilaiset lauloivat yhteen ääneen onnittelulaulun kotikaupunkinsa merkkipäivän kunniaksi.

Viralliset juhlallisuudet avasi Energiakontin lavalla kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

“Tänään kotikaupunkimme juhlapäivänä, haluan kiittää teitä kaikkia keravalaisia, jotka olette omalla työllänne rakentaneet tätä kaupunkia. Keravan 100-vuotisjuhlapäivä on ilon ja ylpeyden aihe. Yhdessä teemme tästä kaupungista maailman parhaimman paikan elää, työskennellä, yrittää ja unelmoida.

Nauttikaa ja iloitkaa tästä juhlapäivästä ja yhteisestä hetkestä! Hyvää Keravan päivää teille kaikille!”, Rontu iloitsi juhlapuheessaan.

Energiakontin lavalla julkistettiin palkittuja perinteiseen tapaan

Keravan päivän perinteiset palkitsemiset suoritettiin Energiakontin lavalla. Kerava-seura valitsi Vuoden 2024 keravalaiseksi Keravan seurakunnan kirkkoherran, emerita Anja Hännisen.

Vuonna 2024 Keravan tähti -laatan sai Keravan museopalvelujohtaja Arja Elovirta. Aurinkomäen rinteeseen kiinnitettävän Keravan tähti -laatan saajan päätti tänä vuonna Purkutaidekollektiivin taiteellinen johtaja Jouni Väänänen.

Keravan kaupunginkirjasto järjesti Kerava 100 -juhlavuoden kunniaksi nuorten kirjoituskilpailun 13–19-vuotiaille. Kilpailun voitti 17-vuotias Eerika Paldanius fantasianovellillaan “Kummitteleva Kerava”.

Lue lisää palkitsemistilaisuudesta aiemmin julkaistusta verkkosivu-uutisestamme.

Kokkikartano tarjosi herkullista juhlaruokaa tapahtumakävijöille

Keravan päivän yhteistyökumppani Kokkikartano oli paikalla tarjoamassa kävijöille juhlaruokaa. Kello 13–15 Kokkikartanon teltoilta sai hakea maksutta annoksen kinkku- tai fetakasviskiusausta.

Keravan päivää oli saapunut viettämään iso joukko ihmisiä ja heti kello 13 kävi Kokkikartanon teltoilla kova kuhina. Juhlaruoka maistui tapahtumavieraille ja useat kävivät Kokkikartanon teltoilla kehumassa ja kiittelemässä tarjoilusta.

Alueella oli myös useita muita ruokatoimijoita, kuten thaimaalainen Nez Cafe, vietnamilainen Phin Coffee sekä libanolilainen Just Shawarma Food Truck. Metrilakuja ja hattaraa sai ostaa Candy Dreamsin kojulta.

Paasikivenkadulle katetun 100-metrisen pöydän ääreen kerääntyi tyytyväisiä juhlaruokailijoita ja paikalla oli kävijöitä vauvasta vaariin. Koko kaupungin yhteinen ruokapöytä toimi päivän ajan hienona kohtaamispaikkana ja aurinkoisessa kesäsäässä kelpasi nauttia juhlatunnelmasta.

Juhlaohjelmaa laidasta laitaan

Syntymäpäiväjuhlintaan kuuluu oleellisena osana myös juhlaohjelma ja sunnuntaina Energiakontin lavalla ohjelman käynnisti konsertillaan Pentti Lahti & The Sanborns.

Ympäri tapahtuma-aluetta oli pystytetty erilaisia esiintymisalueita, joiden äärellä tapahtumakävijät saivat pitkin päivää kokea kaikkea korttitempuista bulgarialaiseen perinnelauluun ja hävikkikukkatyöpajasta harmonikkamusiikkiin. 

Ohjelmaa oli myös jalkautunut yleisön joukkoon ja vastaan saattoi tulla nykytanssiesityksiä, erilaisia mystisiä hahmoja tai vaikka taikuri. 

Päivän viimeisteli Kerava 100 -lähettiläiden juhlakonsertti “Matkani Keravalla ja sen yli”. Konsertissa esiintyivät Kerava 100 -lähettiläät Eva Guillard, Krista Lahti sekä Mari Mäki. Mukana kokoonpanossa oli myös lähettiläsporukan ulkopuolelta Juha Mäki ja Soffi Mäki.

Konsertti päätti onnistuneen juhlapäivän, kun Energiakontin lavalla esitettiin niin entuudestaan tunnettuja kappaleita kuin lähettiläiden omaakin tuotantoa.

Elämyksellinen juhlapäivä täynnä unohtumattomia hetkiä

Iso kiitos kaikille Keravan päivään tavalla tai toisella osallistuneelle. Päivä oli täynnä unohtumattomia hetkiä, yhteisöllisyyttä ja elämyksiä.

Kuvien kautta pääset vielä palaamaan Keravan päivän tunnelmiin.

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnulla oli yllään Keravan kansallispuku.

Kerava-seuran puheenjohtaja Samuli Isola onnittelee Vuoden keravalaiseksi valittua Keravan seurakunnan kirkkoherraa, emerita Anja Hännistä.

Kokkikartanon teltoilla tarjottiin kinkku- ja fetakasviskiusausta.

Paasikivenkadulle katettu 100-metrinen ruokapöytä täyttyi juhlakävijöistä.

Harmonikan soittaja Elsa Rönkkö.

Nina Manian nykytanssiesitys.

Bulgarialainen perinnelaulaja Anna Dantchev.