Keravan päivän ohjelma tarjoaa innostavaa tekemistä eri puolilla Keravaa

Kaikkien keravalaisten päivää juhlitaan 18.6.2023. Tapahtuman ohjelma sisältää muun muassa lapsille suunnattuja aktiviteetteja, kulttuuria sekä perinteisiä juhlallisuuksia.

Keravan päivä 18.6.2023 kutsuu kaikki keravalaiset juhlimaan yhdessä omaa kotikaupunkiaan. Luvassa on tuttuun tapaan runsaasti nähtävää ja koettavaa.

-Keravan päivä on yksi Keravan suurimmista kaupunkitapahtumista, jota moni jo odottaa innolla. Meillä on kasassa monipuolinen ohjelma, josta löytyy varmasti elämyksiä jokaiselle, iloitsee tapahtumatuottaja Mari Kronström.

Perhekonsertti ja muuta ohjelmaa lapsille Aurinkomäellä

Keravan päivänä Aurinkomäki on Lasten Aurinkomäki, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa erityisesti perheen pienimmille koko tapahtuman ajan. Esiintymispaikalla nähdään klo 15.00 Laulavat tiedekysymykset -konsertti, joka on saanut inspiraationsa Helsingin Sanomien lasten kinkkisiä kysymyksiä käsittelevästä palstasta. Lisäksi lapsia ilahduttavat muun muassa keppihevoset, temppurata, nukkenäyttely ja muut hauskat aktiviteetit.

Päivän päätteeksi lavalle nousee laulaja Nuppu Oinas. Musiikin ohella Oinas on tullut tunnetuksi sosiaalisen median vaikuttajana, ja hänellä on TikTok-palvelussa yli 190 000 seuraajaa. Oinas esiintyy Aurinkomäen lavalla klo 17.00.

Aurinkomäellä nähdään myös muita innostavia esityksiä, eikä Keravan päivän perinteitäkään ole unohdettu; Vuoden Keravalainen ja Keravan tähti -laatan saaja julkistetaan tuttuun tapaan klo 13.00 alkavassa Aurinkomäen juhlassa.

Keravan päivänä Aurinkomäen lavalla nähdään Laulavat tiedekysymykset -konsertti. Kuva: Paula Virta / EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

Monipuolista ohjelmaa keskustassa ja sen ulkopuolella

Keravan päivän ohjelmaa järjestetään Aurinkomäen lisäksi muun muassa keskustan aukioilla ja kirjaston edessä. Keravan aukion katuruoka-alue kutsuu kävijöitä nauttimaan yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta tapahtumahumun keskellä.

Ohjelmatarjonnasta voi nauttia ydinkeskustan ulkopuolellakin. Taide- ja museokeskus Sinkkaan on vapaa pääsy, ja Heikkilän kotiseutumuseossa Keravan päivää vietetään kansantanssien, pelimannimusiikin ja opastusten siivittäminä. Viljelystä kiinnostuneen kannattaa piipahtaa Keravan kartanolla, jonka pihapiirissä on Jalotus ry:n pop up-viljelmä ja pihakahvila.

Vuosittainen Keravan päivä on kesäinen, kaikille avoin ja maksuton kaupunkitapahtuma. Tapahtumapäivän ohjelmaa täydennetään Keravan tapahtumakalenteriin aina tapahtumapäivään saakka.

Tutustu Keravan päivän ohjelmaan Keravan tapahtumakalenterissa.

Lisätietoja Keravan päivästä antaa tapahtumatuottaja Mari Kronström, 040 318 2009, kulttuuri@kerava.fi.