Keravan päivänä 18.6. juhlitaan keravalaisia ja keravalaisuutta

Luvassa on vilinää ja vilskettä, kun kesäinen kaupunkitapahtuma kutsuu keravalaiset viihtymään yhdessäolon ja innostavan ohjelman äärelle.

Kaikkien keravalaisten juhlaa eli Keravan päivää vietetään sunnuntaina 18.6.2023. Iloinen kaupunkitapahtuma houkuttelee tänäkin vuonna kaupunkilaiset nauttimaan yhdessäolosta ja kesäisestä juhlatunnelmasta. Monipuolinen ohjelma tarjoaa nähtävää ja koettavaa jokaiselle.

Keravan päivänä Aurinkomäki on Lasten Aurinkomäki, jossa järjestetään erityisesti lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Lapsia ilahduttavat mukaansatempaavat aktiviteetit, esitykset ja pajat.

Tapahtumapäivänä Aurinkomäen esiintymispaikalla vietetään myös perinteistä Aurinkomäen juhlaa klo 13.00. Juhlassa kuullaan kaupungin tervehdys ja juhlapuhe, sekä julkistetaan Vuoden keravalainen ja Keravan tähti -laatan saaja. Lisäksi kaupunki jakaa juhlassa Vuoden urheilijan palkinnon ja urheilijastipendejä.

Luvassa on myös vuoden ensimmäinen kesäkirppis ja muuta innostavaa ohjelmaa eri puolilla Keravaa.

Päivänsankareina keravalaiset

Keravan päivänä juhlitaan Keravan 99-vuotissyntymäpäivää. Valtioneuvosto antoi asetuksen kauppalan perustamisesta 15.6.1923. Juhlan päivänsankareita ovat kuitenkin itse keravalaiset.

-Ilman kaikkia asukkaitaan Kerava ei olisi näin hieno ja eloisa kaupunki. Juuri keravalaiset tekevät Keravan, joten haluamme juhlistaa ennen kaikkea keravalaisuutta ja joka ikistä keravalaista, iloitsee tapahtumatuottaja Mari Kronström.

Keravan päivänä kaikilla on tilaa näkyä ja kuulua. Kaupunki kutsuu viime vuoden tapaan kaikki keravalaiset osallistumaan tapahtumaan omalla tavallaan. Mukaan voi ilmoittautua omalla pop up -tapahtumalla, esityksellä tai varaamalla kojupaikan. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 2.6.2023.

Keravan päivä on kaikille avoin ja maksuton kaupunkitapahtuma. Tietoa Keravan päivään osallistumisesta ja ohjelmasta on koottu Keravan tapahtumakalenteriin osoitteeseen tapahtumat.kerava.fi.

Lisätietoja Keravan päivästä antaa tapahtumatuottaja Mari Kronström, 040 318 2009, kulttuuri@kerava.fi.