Sirkus Aikamoisen pariakrobaatit esiintyvät Keravan Sirkusmarkkinoilla.

Osallistu Sirkusmarkkinoiden kävijäkyselyyn ja voita liput nykysirkusesitykseen

​Keravan kaupunki järjestää vuosittain kolme isoa kaupunkitapahtumaa: Keravan päivän kesäkuussa, Sirkusmarkkinat syyskuussa ja Keravan joulun joulukuussa. Kaupungin kulttuuripalvelut kehittää tapahtumia ja kerää siksi Sirkusmarkkinoiden osallistujapalautetta.

​Sähköinen kysely on auki 30.9. asti. Vastaajien kesken arvotaan lippuja Kerava-salin Agit-Cirkin Kadonnut-nykysirkusesitykseen 12.10. Arvonnan voittajille ilmoitetaan 3.10. Vastaa kyselyyn (Webropol).

Sirkusmarkkinat on Keravan oma Cirque du Soleil

Keväällä 2022 Keravalle muuttaneet Samuli ja Henna osallistuivat Sirkusmarkkinoille ensimmäistä kertaa. Lapilassa asuva pariskunta tuli katsomaan sirkustaitelija Ilona Jäntin ja klarinetisti Helmi Malmgrenin meditatiivista ilma-akrobatiaesitystä.

“Ilma-akrobaatin rengasesitystä katsoessa tuli mietittyä omaa kuolevaista ruumistani. Itse en olisi pystynyt noin atleettiseen toimintaan”, ihaili Samuli.

Hennaan teki vaikutuksen esityksen klarinettimusiikki: “Se oli mielenkiintoista ja sai keskittymään esityksen seuraamiseen.”

Samuli ja Henna jatkoivat Hallintopuistosta muiden sirkusesitysten pariin ja kiittivät kaupunkitapahtumien järjestämisestä.

“Kiva, että tällaisia järjestetään. Kävimme myös kesäkuussa Keravan päivän konsertissa. Sirkusmarkkinat on vähän kuin Cirque du Soleil, mutta halvempi.”

Ilma-akrobaatti Ilona Jäntti oli mukana Sirkusmarkkinoilla ensimmäistä kertaa.

“Oli mukavaa esiintyä upeassa syyssäässä. Auringonpaisteessa en nähnyt ihmisiä, mutta tunnelman aistin. Ensimmäisessä esityksessäni oli enemmän lapsia paikalla ja ilmapiiri oli eloisampi. Jälkimmäisessä tunnelma oli rauhallisempi. Hallintopuisto oli hieno paikka esiintyä, hieman sivussa kävelykadun humusta, mutta silti yhteydessä siihen.”

Myös sirkustaiteilija Aino Savolainen esiintyi ensimmäistä kertaa Sirkusmarkkinoilla.

“Aurinkomäen yleisössä oli iloinen, karnevalistinen pikkukaupungin tunnelma – tällaista ei ole Helsingissä. Esiintyjänä aistin, että ihmiset tuntevat toisensa.”

Tivolin hurmaa ja myyntikojujen löytöjä

Kalevassa asuvat Petrin, Katrin ja pariskunnan 2,5-vuotiaan Erkin houkuttelivat Sirkusmarkkinoille Tivoli ja syysmarkkinat.

“Olen paljasjalkainen keravalainen ja käynyt Sirkusmarkkinoilla 80-luvulta. Tämä on perinne: kierrän myyntikojuja ja katsastelen, näkyykö tuttuja. Nyt olen ehtinyt käydä maailmanpyörässä katsomassa, miltä Kerava näyttää ilmasta – ja hienoltahan se näyttää”, kertoi Petri.

Katri on asunut Keravalla kolme vuotta ja osallistui Sirkusmarkkinoille nyt toista kertaa.

“Poikamme kävi Tivolin autoradassa ja karusellissa, ja vielä on muutamaan laitteeseen liput.”

Perhe piti taukoa kävelykadun ruokateltalla ja suuntasi seuraavaksi myyntitorille. Toiveena oli löytää perheenisälle nahkahanskat.

6-vuotias Roosa tuli Sirkusmarkkinoille Tuusulasta ja oli liikkeellä tapahtumassa vaarinsa kanssa. Roosan näkemys tapahtuman parhaasta sisällöstä oli selkeä:

“Maailmanpyörä on parasta ikinä!”

Alakouluikäiset Kari ja Olavi olivat innoissaan tapahtuman työpajoista.

“Graffitimaalausta oli tosi hauska kokeilla – sitä emme olleet päässeet aiemmin testaamaan. Seuraavaksi mennään Tivoliin.”