Sinkassa vietetään Pride-etkoja Queer + Crip -teemaopastuksen merkeissä – ilmoittaudu mukaan!

Sinkassa järjestetään lauantaina 12.8. Queer + Crip -teemaopastus, jossa tutustutaan Rosa Loyn ja Neo Rauchin teoksiin muun muassa sukupuolen ja vammaisuuden näkökulmista. Queer + Crip -teemaopastuksella kierrellään yhdessä näyttelyä ja lähestytään sen teoksia tavoilla, jotka haastavat normatiivisia käsityksiä maailmasta.

Keskustelevan ja osallistavan opastuksen aikana harjoitellaan katsomaan ja kysymään muun muassa sukupuolta, seksuaalisuutta, vammaisuutta, sairautta, toimijuutta sekä identiteettiä. Millä tavalla sinä katsot? Mistä omat näkökulmamme kumpuavat? Miten näyttelyn sisällöt avautuvat queeristä ja cripistä näkökulmasta?

-Opastuksille ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Kierros sopii kaikille, jotka haluavat haastaa katsomisen ja ajattelun tapojaan. Toivomme, että mahdollisimman moni innostuu mukaan kierrokselle, kertoo museolehtori Nanna Saarhelo.

Teemaopastuksen vetävät feministiseen pedagogiikkaan perehtyneet kuvataidepedagogit Kaura Raudaskoski ja Jemina Vainikka Lindholm, jotka ovat erityisen kiinnostuneita pohtimaan queerfeminismiin, rampateoriaan ja kriittiseen vammaistutkimukseen liittyviä ilmiöitä.

Sinkan yleisöopastus on osa Keski-Uudenmaan Priden tapahtumatarjontaa. Kaikille avoimen opastuksen lisäksi ArcoKerava järjestää oman teemaopastuksen nuorille. Keski-Uudenmaan Pride on iloinen ja hyväntahtoinen kaiken kansan ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään Keravalla 26.8.2023. Priden ennakko-ohjelmaa järjestetään elokuun aikana ja erityisesti viikolla 34.

Queer + Crip Sinkassa

  • Lauantaina 12.8. klo 15-16:30.
  • Varmista paikkasi opastukselle ilmoittautumalla etukäteen: sinkka@kerava.fi
  • Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Alle 18-vuotiaille ja työttömille vapaa pääsy. Muut museovieraat 5-8 euroa. Sinkassa käy Museokortti ja Smartum.
  • Lisätietoa kierroksesta: tapahtumat.kerava.fi
  • Lisätietoa Sinkan saavutettavuudesta: sinkka.fi

Kuva: Pekka Elomaa