Sydämessä sykkii Kerava -juhlavuoden yhteisöllinen kaupunkitapahtuma 18.5.

Keravan keskustaan sijoittuvassa koko perheen ilmaistapahtumassa juhlistetaan satavuotiasta Keravaa yhteisöllisesti ja monimuotoisesti lauantaina 18.5.2024.

Tapahtumapäivä on täynnä inspiroivaa ohjelmaa, osallistavia aktiviteetteja sekä sykähdyttäviä hetkiä, kuten Aurinkomäellä sataäänisesti soiva megakuoro, jossa keravalaiskuorot yhdistävät äänensä ainutlaatuiseen yhteisesitykseen! Kävelykadun esittelypisteillä kävijät pääsevät tutustumaan kymmenien paikallisten yritysten, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toimintaan, tuotteisiin ja palveluihin.

Energiarieha Paasikivenaukiolla

Keravan Energia järjestää 18.5. Paasikivenaukiolla lapsille ja nuorille suunnatun Energiariehan, jossa pääsee sekä purkamaan omaa energiaa pomppulinnassa että tutustumaan ja puuhastelemaan Energiakontissa Aalto-yliopisto Juniorin mielenkiintoisissa energiaan liittyvissä työpajoissa.

Tulevaisuuden autot -työpajassa rakennetaan vetyauton pienoismalli ja saadaan se kulkemaan uusiutuvilla energianlähteillä. Pajassa tutustutaan polttokennoon, sähkökemiaan ja sähkömoottoriin. Ihmevekottimet-työpajassa puolestaan suunnitellaan ja rakennetaan yksinkertaisista elektroniikkaosista omia ihmevekottimia. Samalla opitaan ympäröivän teknologian toiminnasta ja miten sähkövirtaa voidaan ohjailla.

Taiteen perusopetuksen tapahtumapäivä lukiolla

Taiteen perusopetuksen toimijoiden Kipinä taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan. Keravan lukiolla 18.5. kello 10–13 järjestettävässä ohjelmassa on musiikkiesityksiä, soitinesittelyä, teatteria, ohjattuja tanssituokioita, kuvataidekoulun tarratyöpaja, kasvomaalausta, ilmapalloja, Konstin Buffetti sekä hauska tanssikilpailu junioreille. Tarkka ohjelma-aikataulu Keravan tapahtumakalenterissa.

Taidetta, ilmapalloja ja posetiivin säveliä Sinkassa

Taide- ja museokeskus Sinkka juhlistaa satavuotiasta Keravaa jakamalla yleisölle sata ilmapalloa 18.5. kello 12 alkaen. Juhlariksalla halki elämän -näyttelyyn voi tutustua vartin mittaisilla opastuksilla. Juhlavasta musiikista vastaa Posetiivari Matti. Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy koko näyttelyn viimeisen viikonlopun ajan 18.–19.5. klo 11–17.

Sydämessä sykkii Kerava -kaupunkitapahtuman ohjelma täydentyy Keravan tapahtumakalenteriin.