Tunnustuksia jaettiin Keravan päivänä 18.6.2023

Vuoden keravalainen 2023 on Jorma "Jomi" Hyttinen ja Keravan tähti -laatan saaja Polku ry. Keravan ensimmäiset kummiurheilijat ovat Janette Ylisoini ja Eveliina Määttänen.

Keravan päivänä 18.6.2023 jaettiin perinteisiä kunniamainintoja, kun Vuoden keravalainen -nimityksen ja Keravan tähti -laatan saajat palkittiin Aurinkomäen juhlassa. Tilaisuudessa julkistettiin myös Keravan kaksi ensimmäistä kummiurheilijaa.

Jorma Hyttinen on Vuoden keravalainen

Kerava-seura valitsi Vuoden 2023 keravalaiseksi Jorma ”Jomi” Hyttisen. Itsekin yleisurheilutaustainen Hyttinen on valmentanut ja pyörittänyt Keravan Urheilijoissa yleisurheilun valmennusta ja seuratoimintaa, ja hänen valmennuksensa ansiosta Keravalta on tullut lukuisia SM-mitaliurheilijoita sekä SM-mitaleita.

-Jomi on ollut keravalaisen urheilu- ja harrastustoiminnan sielu ja moottori yli viiden vuosikymmenen ajan. Hän on myös vaikuttanut monin tavoin keravalaiseen liikuntakenttään. Mukavana ja välittömänä persoonana hän saa ihmisiin yhteyden ja antaa omalla esimerkillään meille kaikille hyvän syyn liikkua. Jomi, jos kuka, on suuri keravalainen liikuttaja, iloitsee valinnan julkistanut Kerava-seuran kunniajäsen Samuli Isola.

Keravan tähti- laatan saaja Polku ry

Keravan päivänä julkistettiin perinteisesti myös Keravan tähti -tunnustuksen saaja, jonka nimilaatta kiinnitetään Aurinkomäen rinteeseen. Vuonna 2023 tähtilaatan saa keravalainen Polku ry, jonka matalan kynnyksen päiväkeskus ehkäisee ja vähentää syrjäytymistä ja sen lieveilmiöitä. Laatan saajan valitsi kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

-Keravan Polku on paikka, jossa jokainen ihminen otetaan lämmöllä vastaan ja joka tarjoaa apua heille, jotka sitä tarvitsevat. Polun merkitys on korostunut entisestään koronapandemian ja nyt Venäjän hyökkäyssodan aikana, Rontu kiittää.

Janette Ylisoini ja Eveliina Määttänen Keravan ensimmäiset kummiurheilijat

Aurinkomäen juhlassa julkistettiin myös Keravan kaupungin kaksi kummiurheilijaa, jotka ovat painonnostaja Janette Ylisoini ja yleisurheilija Eveliina Määttänen. Kyseessä on Keravan kaupungin kaikkien aikojen ensimmäiset kummiurheilijat.

-Molemmat naiset ovat jo saavuttaneet merkittäviä etappeja urheilu-urallaan. Keravan kaupunki haluaa tukea Janetten ja Eveliinan matkaa kohti maailman huippua, kertoo Keravan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen.

Kummiurheilijat ovat kansallisesti tai kansainvälisesti jo menestyneitä urheilijoita, jotka edustavat Keravan strategisia arvoja ja toimivat terveellisten elämäntapojen esikuvana. He toimivat esikuvana lapsille ja nuorille ja vievät eteenpäin liikunnan ja urheilun positiivista sanomaa.

Keravan kaupunki onnittelee lämpimästi kaikkia Keravan päivänä tunnustuksen saaneita!