Tutustu Keravan päivän ohjelmaan!

Odotettu kaikkien keravalaisten päivä koittaa tulevana sunnuntaina 18.6.2023.

Keravan kesä käynnistyy perinteisellä kaupunkitapahtumalla Keravan päivällä. Kaupungin kadut ja aukiot täyttyvät jälleen musiikista, tanssista, esityksistä ja muista upeista tapahtumista.

Elämyksiä lapsille Aurinkomäellä

Aurinkomäki tarjoaa paljon kivaa tekemistä lapsille Keravan päivänä. Nukketeatteri Taigamaton jurttateltassa tutustutaan eri maiden perinnenukkeihin ja halukkaat voivat askarrella oman yksinkertaisen keppinuken. Jurttateltassa voi vierailla klo 11–13 sekä 14–16. Aurinkomäellä on klo 11–16 myös Keravan Pompitin keppihevos- ja temppurata, Pallokerho Keski-Uusimaan futispiste sekä Keravan kuvataidekoulun yhteisöpiste.

Aurinkomäen lavalla nähdään koko perhettä ilahduttavia esityksiä klo 12.00 alkaen, jolloin lastenmusiikkiyhtye Orffit laittaa lasten ja aikuistenkin tanssijalat vipattamaan. Klo 13.00 vuorossa on perinteinen Aurinkomäen juhla puheineen ja palkintojenjakoineen. Juhlallisuuksien jälkeen keravalaisia viihdyttävät jättisaippuakuplashow, Laulavat tiedekysymykset -konsertti sekä Kiertokapulan leikkimielinen kierrätyskilpailu, jossa toisistaan mittaa ottavat kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja graffititaiteilija Jouni Väänänen.

Ohjelma huipentuu ikimuistoisiin musiikkiesityksiin. Keravan musiikkiopiston bändi vie yleisön musikaalimatkalle Kerava Goes Broadway -esityksellään klo 16.30. Lopuksi estradille nousee TikTok-palvelustakin tunnettu artisti Nuppu Oinas, joka esiintyy Aurinkomäen lavalla klo 17.00.

Kirjastolla tapahtuu

Mukaansatempaavia esityksiä pääsee seuraamaan myös Keravan kirjaston edustalla klo 12.00 alkaen. Kirjaston edessä esiintyvät Keravan kansantanssijat, Keravan Eläkkeensaajien tanssiryhmä Pandana, Riku laulattaa -kitaraesitys, Aiolis-kuoro, Keravan tanssiopiston nuoret sekä Spirit Shakin´ Cheerleaders. Päivän päätteeksi juhlijat saavat pistää jalalla koreaksi kellariorkesterin toritansseissa klo 17.00.

Paasikiven aukiolla voi tehdä löytöjä kesän ensimmäisellä kesäkirppiksellä klo 12–16 sekä osallistua Villiä ja vapaata virkkausta -työpajaan klo 11–16. Aukiolla on myös SPR & Louhela Setlementin ystävätoiminnan pop up -piste klo 13–15.

Mikäli hellelukemat nousevat korkeiksi, voi Keravan päivän ohjelmasta nauttia myös kirjaston sisätiloissa. Kesällä Keravalle kesäteatteriin saapuvan Me Rosvolat -näytelmän ohjaaja Marko Kokko sekä Me Rosvolat -kirjojen äiti Siri Kolu ovat tavattavissa kirjastossa klo 12.30–13.15. Käsikirjoittaja Hanna Ryti ja ohjaaja Mikko Dahlström keskustelevat Aatosta jaloa ja alhaista mieltä -näytelmästä kirjaston Satusiivessä klo 14–14.45. Lisäksi jazzpastori Markku Salo haastattelee Teddy, Aikka ja Alpo: Alpo Hakalan musiikki ja elämä 1957-2021 -kirjan toista tekijää Tapani Baggea Pentinkulma-salissa klo 16–17.

Virkistystä tarjoaa ukrainalaisyhteisön ylläpitämä kahvila kirjaston aulassa klo 13–17. Kahvilan tuotto menee ukrainalaisten hyväksi.

Vilinää ja vilskettä ympäri keskustaa

Keravan päivänä tapahtuu myös muualla keskustassa.

Vekarateatteri tarjoaa tilaisuuden tutustua Me Rosvolat -näytelmään, teatterin tekemiseen ja teatteritekniikkaan Anttilan tunnelissa klo 10–17. Lisäksi Vekarateatteri esittää näytelmän pihakatsomossaan klo 15.00.

Hallintopuistossa juhlitaan Kerava päivää vapaalla keppihevoskoululla ja kulttuuriyhdistys Kielo ry:n esittäytymisellä klo 12.30–14. Puistossa on myös mahdollisuus tutustua naurujoogaan klo 14–14.45.

Keravan rautatieaseman tuntumassa voi poiketa Galleria Alliin ihastelemaan Project Sherwood 1979 – Muistoja nuoruudesta -näyttelyä klo 12–16 tai Asemanaukiolle, jossa on paikalla vapaaseurakunnan kahvila ja trubaduuri klo 10–13.

Keravan Rumpu ja Pilli musisoivat Galleria Allissa klo 14.00 ja Oluthuone Paasikivessä klo 15.00.

Keravalaiset yhdistykset ja yrittäjät esittäytyvät klo 10–16 Kauppakaarella, jossa voi myös piipahtaa Katupappilan Olohuoneessa klo 12–15. Nälän yllättäessä on mukava pysähtyä nauttimaan hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta Keravan aukiolle nousevalle ruoka-alueelle klo 11–17.

Kulttuuririentoja kaipaavan kannattaa tutustua Rosa Loyn ja Neo Rauchin Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttelyyn maksutta Keravan päivänä, jolloin taide- ja museokeskus Sinkkaan on vapaa pääsy koko aukioloajan. Näyttelyn kiehtovista teoksista saa myös lisätietoa 15 minuutin mittaisilla varttiopastuksilla, jotka alkavat tasatunnein klo 12–15.

Ohjelmaa ydinkeskustan ulkopuolella

Heikkilän kotiseutumuseossa ja sen pihapiirissä vietetään Keravan päivää kansantanssien, pelimannimusiikin ja opastusten siivittäminä klo 10–16. Heikkilän museon ohjelmassa on muun muassa koko perheen opastuksia kotiseutumuseoon, värttinällä kehräämisen työnäytöksiä, kansantanssia ja perinteistä tanssimusiikkia. Tarjolla on ilmaista kahvia, pullaa ja mehua niin kauan kuin riittää!

Keravan kartanon pihapiirissä on Jalotus ry:n pop up-viljelmä, joka tarjoaa tilaisuuden kokeilla viljelyä matalalla kynnyksellä klo 11–14. Jalotuksen pihakahvilassa voi nauttia leivonnaisista ja virkistävistä juomista maalaisidyllissä.

Aktiivisemman Keravan päivän juhlijan kannattaa suunnata voimisteluseura Keski-Uusimaan parkourjameihin Savion Salavapuistoon klo 11–15 tai Pihkaniitynkadulle, jossa Keravan Ladun polkujuoksuohjaajat vetävät ohjatun polkujuoksulenkin aloittelijoille klo 10–11. Polkujuoksuun osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Muutokset Keravan päivän ohjelmassa ovat mahdollisia. Lisätietoa tapahtumista ja Keravan päivän koko ohjelma löytyy Keravan tapahtumakalenterista osoitteessa tapahtumat.kerava.fi.

Keravan kaupunki toivottaa kaikki keravalaiset mukaan juhlistamaan 99-vuotiasta Keravaa!

Lisätietoja Keravan päivästä antaa tapahtumatuottaja Mari Kronström, 040 318 2009, kulttuuri@kerava.fi.