Elinkeinopalveluiden uutiskirje – marraskuu 2023

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Lokakuussa saimme kuvainnollisesti vetää kultaisen Yrittäjälipun salkoon! Uudenmaan Yrittäjien myöntämä kultainen Yrittäjälippu osoittaa, että Keravan kaupunki on hyvä paikka yrittää. Se on myös osoitus ja kiitos tiiviistä ja hyvästä yhteistyötämme Keravan Yrittäjien kanssa – yhdistyksen hallituksen kiritys ja panos Yrittäjälipun hakemisessa oli olennainen. Lupaan, että emme jää lepäämään laakereillemme, vaan systemaattinen työ keravalaisen elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi jatkuu. Tahtotilamme on, että Keravalla on parasta yrittää nyt ja tulevaisuudessa!

Osoitus Keravan elinkeinoelämän toimijoiden hyvästä yhteistyöstä ja talkoohengestä on myös Keravan ysiluokkalaisille toista kertaa järjestettävä Mun tulevaisuus. Upean yhteisöllinen tapahtuma kokoaa Keuda-taloon 1. joulukuuta yli 400 ysiluokkalaista, kymmeniä alueen yrityksiä ja muita työnantajia sekä jatko-opiskelua tarjoavia oppilaitoksia opiskelijoineen.

Keravan juhlavuosi lähenee ja kaupunki järjestää Kerava 100 -infotilaisuuden Keuda-talolla tiistaina 28. marraskuuta klo 17.30 alkaen. Tilaisuudessa kerrotaan juhlavuoden teemasta, yhteistyökumppanuuksista sekä ohjelma- ja tapahtumasisällöistä. Juhlavuodelle tapahtumia suunnittelevien tahojen kannattaa tulla paikalle, sillä tilaisuudessa kuullaan myös yhteistyömahdollisuuksista sekä kaupungin tarjoamasta viestinnällisestä tuesta. Kahvitarjoilun vuoksi tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan – tule mukaan!

Kertokaa ajatuksianne ja kysykää, jos jokin asia askarruttaa. Puhelimitse, sähköpostilla tai napatkaa hihasta – tavalla tai toisella, ollaan yhteyksissä!

Yhteistyöterveisin
Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

Keravalle kultainen Yrittäjälippu

Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtajan Mikko Ahtiaisen mukaan Yrittäjälippu on kuntien käyttöön luotu kilpailukyvyn indikaattori, jolla kunta voi osoittaa puolueettoman tarkastelun kautta arvioidun yrittäjämyönteisyytensä. Yrittäjälippu-tunnustus mittaa kunnan yritysmyönteisyyttä neljässä teemassa: elinkeinopolitiikassa, yhteydenpidossa, hankinnoissa ja yrittäjäystävällisyydessä. Saavutettu kultainen Yrittäjälippu osoittaa Keravan olevan hyvä paikka yrittää!

Yrittäjälipun sai yhteensä 15 uusimaalaista kuntaa; kultaisia Yrittäjälippuja myönnettiin seitsemän, hopeisia viisi ja pronssisia kolme. Mikko Ahtiainen pitää määrää hyvänä: “Uudenmaan elinkeinopoliittinen tilanne on kansallisesti katsoen vahva. Alueemme elinvoima on hyvällä tasolla sillä useimmat kunnat toimivat aktiivisesti asian edistämiseksi. Yritykset otetaan päätöksenteossa melko laajasti huomioon, mikä mahdollistaa menestyvän yritystoiminnan. Tämä puolestaan luo hyvän alusta elinvoimaiselle alueelle ja tukee vahvasti alueen hyvinvointia laajemminkin ajatellen”, Ahtiainen sanoo.

Keravan kunnianhimoinen tavoite on olla Uudenmaan yrittäjäystävällisin kunta, ja yhteistyössä Keravan Yrittäjien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa hiljattain uudistettu elinkeino-ohjelmamme toteuttaa tätä kaupunkistrategista tavoitettamme.

Lue koko uutinen.

Kultainen Yrittäjälippu luovutettiin Uudenmaan Yrittäjien Elinkeinoseminaarissa Järvenpäässä 19.10.2023. Kuvassa keskellä Keravan elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg ympärillään Keravan Yrittäjien varapuheenjohtajat Annukka Sumkin (vas.) ja Minna Skog (oik.)

Mun tulevaisuus – yhteistyötä nuorten hyväksi

Mun tulevaisuus -tapahtuma kaikille keravalaisille ysiluokkalaisille järjestetään toista kertaa 1. joulukuuta. Tavoitteena on tutustuttaa peruskoulunsa päättäviä nuoria työelämään sekä auttaa ja innostaa heitä pohdinnoissa itselle sopivista ammateista ja opinnoista ennen kevään yhteishakua.

Vahvasti yhteisöllinen Mun tulevaisuus -tapahtuma kokoaa Keravan Keuda-taloon yli 400 ysiluokkalaista, kymmeniä alueen yrityksiä ja muita työnantajia sekä jatko-opiskelua tarjoavia oppilaitoksia opiskelijoineen. Tapahtumassa nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin ura- ja opiskelumahdollisuuksiin, ammatteihin ja työpaikkoihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yrittäjyyteen. Tavoitteena on käytännönläheinen, aktiivinen ja osallistava tapahtuma, joka herättää nuorissa intoa opintoihin sekä uskoa omien unelmien tavoitteluun!

Mun tulevaisuus -tapahtuman järjestävät yhteistyössä ja talkoohengessä Keravan Yrittäjät, Keravan kaupunki, Keuda ja Keuke; osallistuminen on maksutonta sekä näytteilleasettajille että kävijöille. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2023. Suurin osa silloin mukana olleista yrityksistä ja toimijoista halusi lähteä mukaan myös tällä kertaa, ja tapahtuma varattiinkin täyteen jo alkusyksystä. Lisätietoa tapahtumasta.

Hankintailta oli menestys

Keravan kaupungin uudessa elinkeino-ohjelmassa yksi neljästä painopisteestä on hankinnat; keravalaiset yrittäjät halutaan osallistaa mahdollisimman laajasti kaupungin hankintojen tuottamiseen. Tavoitteena on, että erikokoiset yritykset voivat osallistua kaupungin hankintoihin, ja että paikalliset yritykset voivat tuottaa enemmän kaupungin pienhankintoja.

Tavoitteiden tueksi Keravan kaupunki järjesti yhteistyössä Keravan Yrittäjien kanssa 10. lokakuuta Hankintaillan, jossa esiteltiin kaupungin hankintatoimi ja yrittäjien kannalta tärkeimmät kaupungin hankintapolitiikan suuntaviivat sekä tulevia hankintoja. Yrittäjille räätälöidyssä koulutuksessa hankintapäällikkö Janina Riutta ja hankinta-asiantuntijat Miina Palmu ja Noora Harju-Saarinen kävivät läpi julkisiin tarjouskilpailuihin osallistumisessa huomioitavat asiat sekä yrittäjän hankintaosaamisen vahvistamisen kannalta keskeisimmät julkisten hankintojen perusteet.

Paikalle saapui mukava määrä kiinnostuneita keravalaisia yrittäjiä, ja illasta saatu palaute oli erittäin positiivinen: yleisarvosana sisällöstä 4,5/5 ja järjestelyistä 5/5! Hankintatoimen esitystä kiitettiin hyvin valmistelluksi, mielenkiintoiseksi, monipuoliseksi ja informatiiviseksi, ja sen koettiin selkeyttäneen paljon kaupungin hankintatoimintaa. Tapahtumaa pidettiin myös hyvänä tilaisuutena verkostoitumiseen.

Hankintaillan esitysmateriaalit löytyvät nyt myös Keravan Yrittäjien verkkosivuilta – kannattaa tutustua ja hyödyntää:

Yrittäjille räätälöity Hankintailta järjestettiin 10.10.2023 WEST Invest Groupin tiloissa.

Keravan Yrittäjille uusi hallitus

Keravan Yrittäjät ry valitsi syyskokouksessaan 11. lokakuuta uuden hallituksen vuodelle 2024.

Puheenjohtajana jatkaa Juha Wickman, DataSky Oy. Hallituksessa jatkavat Seppo Hyrkäs, Marrow Oy, Tommi Ruusu, Ruusukuva Oy, Annukka Sumkin, Myynti- ja yritysvalmennus ASset Oy ja Tuula Vorselman, Liikuntakeskus PompIT. Uudelleen hallitukseen valittiin Minna Skog, Trukkihuolto Marjeta Oy.

Hallituksen uudet jäsenet ovat: Riina Nihti, Trans World Shipping Oy, Satu Koivunen, Parturi-kampaamo Satukka, Markku Hirn, Em-Kone Oy ja Jari Vähämäki, Vähämäki Invest Oy.

Lämpimät onnittelut uudelleen valituille sekä uusille hallituksen jäsenille!

Keravan Yrittäjien hallitus 2024: vas. alkaen Tommi Ruusu, Juha Wickman, Riina Nihti, Markku Hirn, Satu Koivunen, Minna Skog, Jari Vähämäki, Annukka Sumkin, Tuula Vorselman ja Seppo Hyrkäs.

Omistajanvaihdos kannattaa suunnitella hyvin

Onko yrityksesi omistajanvaihdos ajankohtaista? Vai oletko harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä? Ehkä haluat laajentaa olemassa olevaa liiketoimintaasi yritysoston kautta?

Jotta prosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti, kannattaa asiasta tulla juttelemaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Keukella neuvotaan omistajanvaihdosta tekeviä tai sitä suunnittelevia yrityksiä. Neuvontaa saavat yhtä lailla yritystään myyvät kuin niitä ostavat, ja yhtä lailla perheyrityksen johdosta luopuvat kuin jatkajat.

Keuke auttaa omistajanvaihdosprosessin vaiheiden suunnittelussa ja tahtotilojen ja vaihtoehtojen selvittämisessä. He voivat myös auttaa kartoittamaan kaupan/siirron kohdetta; millä perusteella kohteen arvoa lähdetään muodostamaan ja miten se perustellaan. Apua saa myös myyntimateriaalin laadintaan. Tutustu Keuken omistajanvaihdosoppaaseen.

Ole yhteydessä esimerkiksi yrityskehittäjä Marianne Ahvenrantaan, puh. 050 575 8228, marianne.ahvenranta (at) keuke.fi tai varaa aika Keuken omistajanvaihdosklinikalle.

Keudan RekryKarnevaalit

Onko yritykselläsi tarvetta näyttäytyä, esitellä toimintaa, houkutella uusia osaajia tai tarjota tuleville tekijöille kiinnostavia työmahdollisuuksia? Etsitkö motivoituneita tulevaisuuden ammattilaisia harjoittelupaikoillesi? Jos vastaus on kyllä, niin tämä tapahtuma on juuri sinulle!

Keudan RekryKarnevaalit -tapahtuma 25. tammikuuta 2024 klo 9–11 yhdistää Keudan opiskelijat, Keski-Uudenmaan alueen työnantajat ja osaamisen kehittämisestä kiinnostuneet työnhakijat. Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus yritysesittelylle erikseen sovitusti.

Tapahtumaan osallistuvat Keudan toimipisteet vahvistetaan mahdollisimman pian. Yritysten ilmoittautuminen käynnistyy marraskuussa. Lue lisää tapahtumasivuilta.

Lisätietoja antaa Keudan yrityspalveluiden suunnittelija Anne Öhman, anne.ohman@keuda.fi, puh. 040 174 5614.

Tulevia tapahtumia

  • Kerava 100 -juhlavuoden infotilaisuus ti 28.11. klo 17.30–19.30 Keuda-talolla (Ilmoittaudu tästä.)
  • Mun tulevaisuus pe 1.12. klo 9–15 Keuda-talolla
  • Keudan RekryKarnevaalit to 25.1.2024 klo 9–11 Keuda-talolla