Mun tulevaisuus -tapahtuma auttaa ysiluokkalaisia tulevaisuuspohdinnoissa

Mun tulevaisuus -tapahtuma kaikille keravalaisille 9.-luokkalaisille järjestetään Keuda-talolla Keravalla 1.12.2023. Tavoitteena on tutustuttaa peruskoulun päättäviä nuoria työelämään sekä auttaa ja innostaa heitä pohdinnoissa itselle sopivista ammateista ja opinnoista ennen kevään yhteishakua.

Vahvasti yhteisöllinen Mun tulevaisuus -tapahtuma kokoaa Keuda-taloon 1. joulukuuta yli 400 ysiluokkalaista, kymmeniä alueen yrityksiä ja muita työnantajia sekä jatko-opiskelua tarjoavia oppilaitoksia opiskelijoineen. Tapahtumassa nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin ura- ja opiskelumahdollisuuksiin, ammatteihin ja työpaikkoihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yrittäjyyteen. Nuorten on myös helpompi jatkossa hakea ja saada esimerkiksi harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja, kun heillä on tietoa alueen työpaikoista ja kontakteja työnantajiin.

Mukana oleville paikallisille yrityksille ja muille toimijoille tapahtuma puolestaan on hyvä tilaisuus tavoittaa keravalaisia nuoria ja tehdä omaa toimintaa näkyväksi heille, esitellä mahdollisia harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja, ja pitkällä tähtäimellä jopa auttaa saamaan alalle työntekijöitä.

Pelillistämällä ohjataan ja osallistetaan

Tapahtumassa hyödynnetään uutena elementtinä pelillistämistä. Eri koulujen ja luokkien oppilaiden aikataulutus, kulun ohjaus ja aktivoiminen tehdään pedagogisen Seppo-pelin avulla. Pelistä löytyy tapahtuma-alueen pohjapiirros ständeineen sekä tapahtumassa mukana olevien yritysten ja toimijoihin laatimat tehtävät, joihin kävijät vastaavat tehtävänannon mukaisesti joko kirjoittamalla, kuvalla, videolla, audiolla tai vaikkapa yhdistämällä oikeat parit.

Yhteistyötä nuorten hyväksi

Mun tulevaisuus -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2023. Suurin osa silloin mukana olleista yrityksistä ja toimijoista halusi lähteä mukaan myös tällä kertaa, ja tapahtuma varattiinkin täyteen jo alkusyksystä. Tapahtuma toteutetaan talkoohengessä; se on maksuton sekä osallistuville yrityksille ja muille toimijoille että kävijöille.

Suuren suosion saavuttaneen tapahtuman sisältöjä ovat olleet alusta asti mukana suunnittelemassa myös Keravan peruskoulujen opinto-ohjaajat ja opettajia. Tapahtuman teemoja käsitellään etukäteen oppitunneilla erilaisten ennakkotehtävien ja harjoitusten avulla. Tavoitteena on käytännönläheinen, aktiivinen ja osallistava tapahtuma, joka herättää nuorissa intoa opintoihin sekä uskoa omien unelmien tavoitteluun!

Mun tulevaisuus -tapahtuma Keravan 9.-luokkalaisille Keuda-talolla perjantaina 1.12.2023 klo 9–15.

Mukana olevat yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat:

Ammattiopisto Spesia; DataSky Oy; Eläinpalvelu Hyvä! Oy; ElämänOnni Oy; Europress Group Oy; Finsoffat Oy; Handelsbanken Keski-Uusimaa; Haven LKV; Keravan Energia Oy; Keravan kaupunki; Keravan kaupunginkirjasto; Keravan Lukio; Keravan Muovi ja Lelu Oy; Keravan Teräsmiehet Oy; Keravan Yrittäjät ry; Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy Keuke; Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda (opinto- ja uraohjaus, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Keuda hius ja kauneus); Krista Lomas; Metos Oy Ab; MM Beauty; Ohjaamo Kerava; PompIT Oy; Rikosseuraamuslaitos, Keravan vankila; Sipticonsulting; Snellmanin Kokkikartano Oy; Trukkihuolto Marjeta Oy; Uudenmaan Herkku Oy; Uudenmaan Ohutlevy Oy; Vink Finland Oy; WEST Invest Group Oy.

Järjestäjät:

Keravan Yrittäjät, Keravan kaupunki, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke

Lisätietoja:

Ulla Perasto, puh. 040 316 2972, ulla.perasto (at) kerava.fi
viestintäasiantuntija, Keravan kaupunki

Annukka Sumkin, puh. 0400 421 974, annukka (at) assetvalmennus.fi
Mun tulevaisuus -tapahtuman projektivastaava, Keravan Yrittäjien hallituksen jäsen