Uuden ajan rakentamisen festivaali kutsuu keravalaiset neulegraffititalkoisiin

Kutsumme kaikki keravalaiset virkkaamisesta ja neulomisesta innostuneet yksityishenkilöt ja yhteisöt tekemään neulegraffiteja eli julkiselle paikalle kiinnitettäviä neuleita.

Yhteisöllisesti syntyvillä vaaleanpunaisilla neulegraffiteilla opastetaan ensi kesänä kävelijöitä ja pyöräilijöitä Keravan rautatieasemalta Uuden ajan rakentamisen festivaalin tapahtuma-alueelle Kivisiltaan.

Neulegraffitit ovat tekstiili- ja katutaiteen välimuoto, jonka on tarkoitus tuottaa hyvää mieltä. Keravalla neuleilla tulee olemaan tärkeä tehtävä myös opasteina.

”Projektimme yhdistää kiertotaloutta ja paikallista käsityötä. Teon tarkoitus on parantaa festivaalin saavutettavuutta ja kannustaa yleisöä saapumaan paikalle ympäristöystävällisesti”, URFin projektipäällikkö Pia Lohikoski sanoo.

Kaikki projektissa tuotetut vaaleanpunaiset neuletyöt kiinnitetään heinäkuussa runsaan kilometrin mittaisella matkalle Keravan rautatieasemalta Kivisiltaan, ja niistä muodostuu yhtenäinen taiteellinen opaste.

”Jokainen virkkaamisesta kiinnostunut on tervetullut mukaan, niin yksityishenkilö kuin yhteisökin. Mukana ovat jo nuorten Valmennustalo Jenga ja Keravan taidemuseon ystävät ry”, Lohikoski kertoo.

Näin voit osallistua:

Projekti käynnistyy Keravan kartanolla 27.3.2024 klo 16–19. Illan aikana voi tutustua erilaisiin virkkausmalleihin opastuksen kera. Paikalle voi tulla oman aikataulun mukaan. Virkkaajille on tarjolla pullakahvit.

Voit osallistua haasteeseen omaan tahtiin virkkaamalla haluamasi kokoisen vaaleanpunaisen työn. Tyyli on vapaa. Graffiteja voi tehdä virkaten tai neuloen ja haluamillaan silmukoilla. Virkkaamalla langan menekki on pienempi. 

Neuletyön voi toimittaa viikon 29 aikana Keravan kartanolle (Kivisillantie 12) tai tulla kiinnittämään heinäkuussa lyhtypylväisiin tai puihin Keravan rautatieaseman ja Kivisillan väliselle reitille. Julkaisemme kiinnittämisen tarkan ajankohdan ja neulereitin kartan kesäkuussa.