Uuden ajan rakentamisen festivaalilla vastuullinen lähiruokatarjonta

Keravan Kivisillassa 26.7.–7.8.2024 järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali on Keravan 100-vuotisjuhlavuoden ilmainen kaupunkifestivaali koko perheelle. Kestävän elämän teema näkyy myös festivaalin ravintolatoimijoiden tarjonnassa.

Suomen ensimmäinen kestävään rakentamiseen ja elämään keskittyvä kaupunkitapahtuma tarjoaa toistasataa inspiroivaa ohjelmanumeroa, huippuartistien konsertteja sekä herkullisen kattauksen vastuullisia ruokavaihtoehtoja.

Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF tarjoaa herkullisia makuelämyksiä ainutlaatuisessa ympäristössä Keravan Kivisillassa. Tarjolla on kasvisruokaa ja vastuullisesti kalastettua kalaa. Keskiössä ovat lähiruoka, hävikin ja jätteen minimointi sekä kierrätys. Useimmissa ravintolamenuissa on valmiiksi laskettu annoksen hiilijalanjälki. Festivaalialueelta löytyy myös piknikalue, jossa voi syödä omia eväitä.

Festivaalin pääpanimoyhteistyökumppanina toimii Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, joka on vuodesta 2001 alkaen valmistanut jokaisen juomapisaran täysin tuulivoimalla. Osa tehtaan energiasta tuotetaan tuotantotilojen katolla sijaitsevalla aurinkovoimalalla. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla on sertifioitu ISO 14001:n mukainen ympäristöjärjestelmä, ja tehdas on vuosien mittaan saaneet useita tunnustuksia vastuullisuudestaan ja ympäristöystävällisyydestään.

Vastuullista lähituotantoa, vegaanista villiruokaa sekä makuja maailmalta

Ravintolakumppanina Pilske-teltassa toimii porvoolainen Bistro Sinne. Ravintola Bistro Sinne sekä Sinne Catering ovat Joutsenmerkittyjä ja ottavat toiminnassaan kokonaisvaltaisesti huomioon tiukat ympäristövaatimukset raaka-aineiden, energiankäytön ja kemiallisten tuotteiden suhteen. Sinnen ruoka- ja juomafilosofia pohjautuu paikallisiin, lähellä tuotettuihin satokauden raaka-aineisiin ja he etsivät jatkuvasti ympäristöä vähemmän kuormittavia tuotteita ja palveluntarjoajia.

Vegaanista villiruokaa tarjoileva fine dining -tason ravintola Villd tekee paluun URF:n avajaisviikonlopun pop-upissa. Huippukokin ja ekologisen ruoanlaiton pioneerin Ossi Palonevan luotsaama Villd tarjoaa lähiluonnon täysin vegaaniset raaka-aineet elämyksellisessä, monipuolisessa ja herkullisessa muodossa.

Tarjolla on myös makuja maailmalta. Suomen parhaaksi banh mi eli vietnamilaisten patonkien valmistajaksi julistautunut N4ku ei ole vain ravintola, vaan elämäntapa, joka yhdistää taiteen, muodin, musiikin ja ruuan ainutlaatuiseksi kokemukseksi. Lähtökohtana on intohimo luoda ilmiöitä ja tarjota asiakkaille unohtumattomia hetkiä, kuten N4kun viime vuoden Tuomaanmarkkinoiden hittipuuro.

Keravalainen ravintola Phin Coffee tarjoaa vietnamilaisen keittiön klassikoita, kuten kevätkääryleitä ja tofua riisillä. Makunautinnon täydentävät maailmalla suosioon nousseet vietnamilainen jääkahvi ja suolakahvi sekä bubble milk tea.

Katuruokaa opiskelijatyönä

Gastrobiili on Keudan oppimisympäristö, jossa on mahdollisuus harjoitella katu- ja pikaruokamyyntiä erilaisissa tapahtumissa. Opiskelijoiden työskentely autossa on osa ravintola- ja cateringalan perustutkintoa. Opiskelijoilla on ollut useana kesänä mahdollisuus toimia osuuskunnassa yrittäjinä. Keudan Gastrobiili myy URFissa katuruokaa.

Artesaanitason kahvilaherkkuja

Kahvilatuotteita festivaalilla tarjoilee Patisserie Teemu Auran Pullabiili. Ihastuttava vaaleanpunainen kahvila-auto on täynnä tuoreita artesaanileipomon ja -konditorian herkkuja. Pullabiilin sydän sykkii luovalle käsityölle ja bravuurina ovat tinkimättömällä ammattitaidolla leivotut leivät, pullat, kakut sekä leivokset.

Makea unelma valmistaa paikan päällä herkullisia artesaanidonitseja erimakuisilla kuorrutteilla. Tarjolla myös erinomaista pannukahvia ja muita virvokkeita.

Keravan kartanon kahvila Humlebergs Cafe tarjoilee itsetehtyjä herkullisia tuotteita, joiden raaka-aineena käytetään pääasiassa luomutuotteita ja paikallisten tuottajien raaka-aineita. Valikoima koostu leivonnaisista, laadukkaasta Helsinki Rost Coffee Roasteryn kahveista sekä laadukkaasta teestä ja virvokkeista.

Uuden ajan rakentamisen festivaalin ravintolatoimijat

Pääkumppanit: Bistro Sinne, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Kumppanit: Gastrobiili, Humlebergs Cafe, Makea Unelma, N4ku, Patisserie Teemu Aura Pullabiili, Phin Coffee, Villd & Ossi Paloneva

Ravintolatoimijoiden lista täydentyy vielä; päivittyviä tietoja voi seurata URFin verkkosivuilta. Siirry URF.fi -sivustolle.

Lisätiedot

projektipäällikkö Pia Lohikoski, puh. 040 318 2193, pia.lohikoski@kerava.fi