Setlementti Louhela alkaa välittää Keravalla vapaaehtoisia ikäihmisille

Järvenpäässä sijaitsevan Setlementti Louhelan kansalaistoiminta laajenee Keravalla. Vapaaehtoistyöhön etsitään nyt sekä uusia että kokeneita auttajia sekä ikäihmisiä, jotka toivovat tukea arkeen tai pidempiaikaista ystävää.

Setlementti Louhela ja Keravan kaupunki ovat sopineet vapaaehtoistyön koordinoinnista. Kohderyhmänä ovat ikäihmiset, joiden tueksi ohjataan kertaluonteista apua esimerkiksi arjen askareihin, pihatöihin, ulkoiluun tai lääkärissä käymiseen. Louhelasta voi pyytää myös pidempiaikaista ystävää, jonka kanssa toiminnan sisältöä suunnitellaan ensimmäisissä tapaamisissa.

Louhela kouluttaa vapaaehtoistyöntekijöitä, järjestää vertaistapaamisia sekä tukee erityisesti ystävätoiminnan alkuvaiheissa. Louhelan työntekijä haastattelee jokaisen vapaaehtoisen Keravalla ennen yhteistyön alkamista.

-Tarve vapaaehtoistyön koordinointiin on todella suuri. Toivomme, että Louhela saa mukaansa paitsi kokeneita tekijöitä myös uusia auttajia. Ikäihmisten tavoittamisessa teemme yhteistyötä hyvinvointialueen palveluiden, muun muassa kotihoidon kanssa. Ihmiskontaktit ja arjen aktivoiminen ovat äärimmäisen tärkeitä ikäihmisen toimintakyvylle, toteaa vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila.

Vapaaehtoisten kontaktointi alkaa välittömästi

Keravan kaupunki ja Setlementti Louhela toivovat, että toiminnasta kiinnostuneet ottaisivat yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Sanna Lahtiseen. Vuoden ensimmäinen koulutus järjestetään kahdessa osassa 8.2. ja 15.2. Koulutus ei ole pakollinen, ja monet vapaaehtoiset ovatkin kouluttautuneet tehtävään muissa yhteyksissä. Myös kertaluontoista tai pidempiaikaista tukea toivovat ikäihmiset voivat jo ilmoittautua avunvälitykseen.

-Olemme koordinoineet vapaaehtoistoimintaa Järvenpäässä vuodesta 1992. Meillä on vakiintunut toimintamalli sekä indikaattorit työn vaikuttavuudesta. Tämä on tärkeä osa kansalaistoimintaamme, jota on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee, kertoo yhteisötyön johtaja Jyrki Brandt.

Avunvälityksen puhelin päivystää arkisin klo 9–14. Ilmoittautumiset vapaaehtoiseksi tai avuntarvitsijaksi:

  • Vapaaehtoistyön koordinaattori Sanna Lahtinen, 044 340 0702

Lisätietoja

  • Anu Laitila, vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja, Keravan kaupunki, 040 318 2055
  • Jyrki Brandt, yhteisötyön johtaja, Setlementti Louhela, 040 585 7589