Puistokummit

Nainen poimimassa roskia roskapihtien kanssa

​Oletko kiinnostunut oman lähipuistosi tai -viheralueesi hoidosta? Keväästä 2020 lähtien keravalaisilla on ollut mahdollisuus ryhtyä puistokummiksi ja vaikuttaa oman lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Puistokummiksi voi ilmoittautua kuka tahansa, yksin tai porukassa, sillä kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Puistokummi ei tarvitse ammattiosaamista.

Kummitoiminta on pääasiassa puistojen hoitoon kuuluvaa roskien keräämistä, mutta voit neuvotella myös muista viherkunnossapidon töistä erikseen puistokummiohjaajan kanssa. Keväällä 2022 puistokummitoimintaa laajennettiin puistokummien pyynnöstä roskienkeräämisen lisäksi vieraslajien torjuntaan ja vieraslajitalkoiden järjestämiseen. Tavallisesta talkootoiminnasta puistokummitoiminta eroaa siten, että toiminta on toistuvaa ja jatkuvaa. Puistokummina päätät itse tavastasi osallistua ja vastaat toiminnan järjestämisestä.

Kaupunki tukee puistokummeja avustamalla roskien pois viemisessä sekä antamalla kummien käyttöön huomioliivit, roskapihdit, työhanskat ja roskapusseja, jotka voit hakea puistokummiksi ilmoittautumisen jälkeen Sampolan infopisteestä sen aukioloaikojen puitteissa. Kaupungin puistokummiohjaaja opastaa ja auttaa sinua ongelmatilanteissa. Vähintään kerran vuodessa puistokummien kanssa juhlistetaan työn tuloksia ja tutustutaan muihin puistokummeihin.

Jos kiinnostuit ryhtymään puistokummiksi, ilmoittaudu mukaan. Voit joko täyttää sähköisen ilmoittautumislomakkeen tai soittaa puistokummiohjaajalle. Lisää puistokummitoiminnasta voit lukea Puistokummin käsikirjasta.

Pidetään yhdessä Kerava siistinä!

Ota yhteyttä