Puistot

Aurinkomäen puisto keväällä

Ympäri Keravaa on peräti 41 eri kokoista ja omaleimaista puistoa, joten jokainen löytää niistä varmasti oman lempipaikkansa. Suosituimpia ja ehdottomasti vierailun arvoisia puistoja ovat ainakin Keskuspuisto, Paasikivenpuisto, Aurinkomäki, Sompion puistoalue, Päivölänlaakson puistoalue, Salavapuisto ja Killan puistoalue. 

 • Aurinkomäki on ydinkeskustassa sijaitseva puistoalue, jonka tapahtumalavalla järjestetään ohjelmaa konserteista lasten tapahtumiin. Aurinkomäeltä löytyy tapahtumalavan ja katsomon lisäksi leikkipaikka sekä nurmialuetta esimerkiksi piknikin viettoon.

 • Kirjaston vieressä sijaitsevassa Keskuspuistossa voit istahtaa Keravan suurimman vesialtaan ääreen veden solinasta ja musiikista nauttien. Vuonna 2005 valmistuneessa vesialtaassa on Antti Maasalon teokset Vedenhaltija, Vesiholvi ja Vesikeijut sekä Otto Romanowskin sävellys.

  Altaan vieressä kasvaa rusokirsikoita, jotka keväisin täyttyvät kauniista vaaleanpunaisista kukista ja syksyisin hehkuvat punaisessa syysvärissään. Vesialtaan vieressä on runsaasti penkkejä, joihin voit istahtaa ihailemaan puistoa ja vesiaihetta. Keskuspuistossa on myös leikkipaikka.

 • Killan puistoalueelta löytyy vastikään uusittu pelleteemainen Killan leikkipuisto. Lisäksi alueella on Killan koirapuisto, pelikenttä ja paljon nurmialueita ulkoiluun ja oleiluun.

 • Paasikivenpuisto sijaitsee Keskuspuiston välittömässä läheisyydessä kirjaston edustalla. Paasikivenpuistossa voit ihailla keväisin kukkivia sipulikukkia, kirsikkapuita sekä muita istutuksia ja katsella keskustan vilinää.

  Paasikivenpuistossa sijaitsee myös presidentti J.K. Paasikiven muistomerkki.

 • Päivölänlaakson puistoalue kätkeytyy Päivölänlaakson asutuksen ja koulun keskelle. Puistoalueelta löytyy laajat nurmikentät, jotka kutsuvat pelaamaan mölkkyä tai nauttimaan piknikistä. Lisäksi puistoalueella on lapsille leikkipuisto sekä kuntoilulaitteita ja pallokenttä pelailuun.

 • Saviolla sijaitsevaan Salavapuistoon kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä puistosta löytyy lapsille leikkipaikka ja aikuisille liikuntavälineitä. Salavapuiston liikuntavälineet ovat kehonpainotreenin suunniteltuja, ja niillä saakin aikaan monipuolisen harjoituksen.

  Puistossa on paljon kauniita istutuksia, kuten Koivikontien laidassa olevat kirsikkapuut, jotka täyttyvät keväisin vaaleanpunaisista kukista. Puistosta löytyy myös vesiaihe ”Sumukivet”, jonka tunnelma on erityisen kaunis hämärtyvässä syysillassa.

 • Sompion puistoalueelta löytyy tekemistä moneen makuun: hiekkakentällä voi harrastaa liikuntaa tai vaikka agilityä koiran kanssa, puiston kuntolaitteilla voi kohottaa kuntoa, koirapuistossa juoksuttaa koiraa tai leikkipuistossa ulkoilla lasten kanssa.

  Sompion puistosta löytyy lampi Sompionplotti, jossa uiskentelee usein vesilintuja. Lisäksi puistosta lähtee noin kilometrin pituinen lenkkipolku, jonka voi kiertää keväästä syksyyn jalkaisin ja talvella hiihtäen. Puistossa on myös suuret nurmialueet, joilla on mukava viettää aurinkoista kesäpäivää piknikin merkeissä.

Puistojen sijainnit kartalla

Löydät kaikki Keravan puistot alla olevasta kartasta. Lähde tutustumaan ja nauti vihreistä keitaista eri puolilla kaupunkia.

Hyppää upotetun sisällön yli: Kartta, jossa näkyvät kaikki Keravan puistot

Ota yhteyttä

Kerro kaupungille, jos huomaat puistossa puutteita tai korjattavaa.

Kaupunkitekniikan vikapäivystys

Numero on käytössä vain klo 15.30-07 ja viikonloppuna vuorokauden ympäri. Tähän numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä tai kuvamateriaalia. 040 318 4140