Äänestä visuaalista teemaa Pohjois-Ahjon risteyssillalle!

Kaupunki keräsi helmikuussa ehdotuksia Pohjois-Ahjon risteyssillan uudeksi visuaaliseksi ilmeeksi. Kuntalaiset voivat nyt äänestää suosikkiaan kymmenen ehdotuksen joukosta.

Keravan kaupunki järjesti helmikuussa kyselyn, jossa kuntalaiset saivat ehdottaa visuaalista teemaa uusittavalle Pohjois-Ahjon risteyssillalle. Ehdotuksia saatiin lähes 50, joista kymmenen valikoitui lopulliseen äänestykseen.

-Saimme paljon luontoteemaisia ehdotuksia ja monessa ehdotuksessa toistuivat samat aiheet, kuten kirsikkapuut, eläimet, Keravanjoki ja metsät. Äänestykseen valitut ehdotukset olivat raadin mielestä toteuttamiskelpoisia, hauskoja aiheita ja osa selkeästi keravalaisille rakkaita teemoja, taustoittaa suunnittelupäällikkö Mariika Lehto.

  Lehto kiittelee kuntalaisia hyvistä ehdotuksista ja pohtii, että äänestyksen ulkopuolelle jääneitä ehdotuksia voisi mahdollisesti käyttää jossain muussa yhteydessä myöhemmin.

  Äänestys käynnissä helmikuun loppuun saakka

  Oman suosikkiteeman äänestäminen tapahtuu vastaamalla verkkokyselyyn, joka on auki 16.–28.2.2023. Eniten ääniä saanut ehdotus valitaan sillan visuaalisen ilmeen teemaksi.

  Kuntalaiset voivat äänestää seuraavia ehdotuksia:

  Valkosipuli

  “Koko silta täynnä kokonaisia valkosipuleita maalattuna. Seassa valkosipulin kynsiä.”

  Keravanjoen eläimet

  “Siltaa voisi koristaa vieressä kulkevan Keravanjoen inspiroima jokimaisema, jossa seikkailevat veden alla ja yllä viihtyvät eläimet kuten ahvenet, hauet, särjet, saukot, kalalokit, sinisorsat jne.”

  Värikäs neulepinta

  “Sillan voisi maalata muistuttamaan värikästä neulepintaa.”

  Kirsikkapuut

  “Vanhoja, isoja, haarautuvia kirsikkapuita täydessä kukassa toisessa ja syksyn väriloistossa toisesta suunnasta tullessa.”

  Vihreä Kerava

  “Siltaan vehreä metsämaalaus, kuin sukeltaisi metsään.”

  Värilliset kivet

  “Sillan pylväisiin maalataan värillisiä kiviä kannattelemaan siltaa.”

  Paasikivi

  “Tältä kohtaa kulki reitti Juho Kusti Paasikiven maatilalle. Polku ja tie kulki Jukolasta kivisillan kautta Keravalle. Tämän suuren suomalaisen ja osa-aikakeravalaisen tien ja kotitaipaleen kunniaksi olisi hienoa tehdä Lahdentien ja -väylän siltoihin ja niiden alituksiin, pylväisiin ja siltarakenteisiin muistumia ja viittauksia tästä teemasta. “

  Eläinten sirkus

  “Eläin- ja sirkusteemainen teos”

  Legosilta

  “Maalataan sillan pintaan Lego-palikoita niin, että se näyttäisi Legoista rakennetulta.”

  Linnut

  “Niitä lintulajeja, joita läheisen Keravanjoen alueella esiintyy.”

  Uusiminen parantaa sillan turvallisuutta

  Pohjois-Ahjon risteyssilta sijaitsee Lahdentien ja Porvoontien risteyksessä. Sillan uusimisen tarkoituksena on parantaa sillan alta kulkevien kevyen liikenteen käyttäjien turvallisuutta. Nykyisen sillan alikulku on kapea, mutta uusi silta tulee olemaan leveydeltään ja profiililtaan samanlainen kuin moottoritien sillat.

  Uusimistyöt alkavat loppuvuodesta 2023. Kaupunki tiedottaa töiden alkamisesta ja muuttuvista liikennejärjestelyistä myöhemmin.

  Lisätietoja antaa suunnittelupäällikkö Mariika Lehto (mariika.lehto@kerava.fi, p. 040 318 2086).