Juhlavuoden luento- ja keskustelusarjassa luvassa kiinnostavia henkilöitä ja tarinoita Keravan historiasta

Keravan Opisto, museopalvelut ja kaupunginkirjasto sekä Kerava-seura toteuttavat yhteistyössä 100-vuotisjuhlavuoden luento- ja keskustelusarjan, jossa Keravan historiaa käydään läpi mielenkiintoisten henkilöiden ja heidän tarinoidensa kautta.

Maksuttomat tilaisuudet järjestetään Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa neljänä keskiviikkoiltana helmi–toukokuussa, ja sarja jatkuu syksyllä 2024. Tilaisuuksia voi seurata myös live-lähetyksinä kirjaston YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/@keravankirku/streams.

Ke 14.2.2024 klo 18–20
Historiaa niin, että hitaampia heikottaa

Keravan kehittyminen kauppalasta kaupungiksi; muistelemassa pitkäaikaiset kaupunginvaltuutetut ja vaikuttajat Eero Lehti ja Markku Liimatainen.

Johdantona museonpalvelujohtaja Arja Elovirta ja tutkija Susanna Paasonen esittelevät Keravaa kuvina.

Tähtiä Keravalta – Sherwood 100

Tähtiä Keravalta -illat juontaa ja moderoi Samuli Isola, kotiseutuaktiivi, toimituspäällikkö ja kulttuurin monikäyttäjä.

ke 20.3.2024 klo 18–20
Taivaallinen trio Pohjolan-Pirhoset

Millainen oli 50-luvun lopun ja 60-luvun Kerava sisaruskatraan silmin? Maaliskuussa muistojensa Keravasta tulevat keskustelemaan Pohjolan-Pirhosen pappissisarukset Antti, Ulla ja Jukka.

ke 17.4.2024 klo 18–20
Ne mahtavat Heiskaset

Kari, Seppo, Juha ja Ilu. Siinä on sarja keravalaisia Heiskasia, joista kahdesta tuli Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä ja muista tuli muilla tavoin mainioita kansalaisia. Mitä Heiskasen sisaruksille Kerava merkitsi ja merkitsee?

ke 22.5.2024 klo 18–20
Sherwoodin kovat soundit

Tuli aika, jolla yksikään Suomen nuori ei enää kysellyt, että missä se Kerava oikein on. Koska kaikkihan kuuntelivat Keravaa. Pentinkulman lauteilla on huima nippu takavuosien ja nykyvuosien keravalaisessa musiikkimaailmassa vaikuttaneita huipputyyppejä.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan Keravan 100-vuotisjuhlavuoden maksuttomiin historialuento- ja keskustelutilaisuuksiin kirjaston Pentinkulma-saliin.

Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Live-lähetykset YouTubessa

Voit seurata tilaisuuksia myös live-lähetyksenä Keravan kirjaston YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/@keravankirku/streams.