Tähtiä Keravalta -ilta 22.5. kirjastolla: Sherwood 100 on ROCK!

Legendaarista! Stone, Teddy and The Tigers ja Don Huonot ensimmäistä kertaa yhdessä lavalla!

Keravan Opisto, museopalvelut ja kaupunginkirjasto sekä Kerava-seura toteuttavat yhteistyössä 100-vuotisjuhlavuoden luento- ja keskustelusarjan, jossa Keravan historiaa käydään läpi mielenkiintoisten henkilöiden ja heidän tarinoidensa kautta.

Keskiviikkona 22.5.2024 kello 18-20 Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa sukelletaan Sherwoodin rockin kulta-aikoihin. Lavalle saapuu kolme keravalaista suurmiestä, joiden yhtyeet ovat jättäneet pysyvät poltinmerkit kansakunnan sydämiin.

On Antti-Pekka Niemi, joka soitti Teddy and The Tigersissa bassoa; 1970-luvun luvun lopulla keravalaisyhtye oli Suomen suosituin. Sitten tuli kasari, ja taas Keravalta tärähti! Janne Joutsenniemi oli suomalaisen metallimusiikin kirkkaimman timantin eli Stonen laulaja-basisti – tänä päivänäkin Suomi vannoo Stonen metalliperinnön nimeen. Ja tuli ysäri ja taas löytyi Keravalta basisti, Jukka Puurula, joka soitti – ja soittaa yhä – Suomen suosituimpiin nousseen bändin eli Don Huonojen riveissä.

Teddy and The Tigers; basisti Antti-Pekka "AP" Niemi kuvassa oikealla. (Kuvaaja Ben Kaila; Sinkan kokoelmat)

Ja nyt nämä Keravalta tähtiin loikanneet kolme miestä ovat ensi kertaa yhdessä lavalla muistelemassa sitä nuoruusaikojensa Keravaa, joka eli ja hengitti rockin tahtiin! Kuoppiakin matkan varrelle on mahtunut, niistäkin illan aikana puhutaan.

Stone kuvattuna Lapilan kartanon pihalla; laulaja-basisti Janne Joutsenniemi kuvassa toinen vasemmalta. (Kuvaaja Albert Lindqvist; Sinkan kokoelmat)

Illan aikana kuullaan tietysti myös Keravalla luotua ja täällä treenattua musiikkia illan bändeiltä.
Luvassa on ainutlaatuinen ja ikimuistoinen ilta, jossa mitä vaan voi tapahtua!

Illan juontaa tuttuun tapaan Samuli Isola, kotiseutuaktiivi, toimituspäällikkö ja kulttuurin monikäyttäjä.

Don Huonot; basisti Jukka Puurula kuvassa oikealla. Taustalla Lapilan kartano, jossa oli bändin alkuperäinen treenikämppä. (Kuvaaja Tuomas Selänne; Sinkan kokoelmat)

Tervetuloa mukaan maksuttomaan ja huippusuosittuun Tähtiä Keravalta -keskusteluiltaan kaupunginkirjaston Pentinkulma-saliin. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Jos et pääse paikanpäälle, voit seurata tilaisuutta myös live-lähetyksenä Keravan kirjaston YouTube-kanavalla osoitteessa @keravankirku/streams. Tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen.

Keskustelusarja jatkuu syksyllä 2024.