Osallistu Lukuviikon viettoon kirjastossa 22.–28.4.2024

Kerava osallistuu kansallisen Lukuviikon viettoon, joka kokoaa lukemisen ystävät yhteen 22.–28.4.2024. Lukuviikko levittäytyy ympäri Suomen kouluihin, kirjastoihin ja kaikkialle, missä lukutaito ja lukeminen puhuttavat.

Keravan kirjastossa järjestetään teemaviikon aikana erilaisia maksuttomia tapahtumia lapsille, nuorille ja aikuisille. Tule mukaan nauttimaan lukemisen riemusta ja osallistumaan monenlaiseen toimintaan!

Tutustu ohjelmaan

Kirjoituskilpailu nuorille

Kohtaamisia Keravalla on kirjoituskilpailu 13–19-vuotiaille nuorille. Voittajan valitsee kirjailija Siri Kolu. Kilpailussa on rahanarvoinen palkinto.

Maanantaina 22.4.

  • 10:30–11 Kirjaseikkailu yli 3-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa.
  • 16–22 Runotyöpaja ja Runomikki runoilija Aura Nurmen johdolla. Ilmoittaudu mukaan ennakkoon!

Tiistaina 23.4.

  • 17–19 kirjaston henkilökunta esittelee aineistoja aikuistenosastolta: kirjat ja aikakauslehdet.

Keskiviikkona 24.4.

  • 17–19 kirjaston henkilökunta esittelee aineistoja aikuistenosastolta: kirjat ja elokuvat.

Torstaina 25.4.

  • 16–18 Kirjavinkkikahvila, johon kuka vain voi tulla jakamaan omia lukuvinkkejä rennosti kahvi- tai teekupposen äärelle kirjaston aulaan.
  • 18 Kirjailijavieraana Joel Haahtela, joka kertoo uusimmasta romaanistaan Marijan rakkaus. Kirjailijaa haastattelee toimittaja Seppo Puttonen.

Perjantaina 26.4.

  • 16–18 Silent Book Club nuorille. Silent Book Clubin idea on tulla lukemaan mukavasti ja hiljaisesti yhdessä.

Lauantaina 27.4.

  • 10–13 Keravan kirjaston Lukuviikon juhlinta huipentuu koko perheen Lukufestareihin! Tällöin kirjastolla pääsee osallistumaan monenlaiseen hauskaan toimintaan, kuten pehmoneuvolaan, lukupesän rakentamiseen ja yhdessä runoilemiseen. Festareilla nähdään teatteri Mansikkapaikan Kettu, Jänis, Pöllö ja Piip -satuesitys.

Löydät Lukuviikon tapahtumien lisätiedot kaupungin tapahtumakalenterista: Siirry kalenteriin.

Kansallinen Lukuviikko

Lukuviikko on Lukukeskuksen koordinoima kansallinen teemaviikko, joka tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin.

Vuoden 2024 teemana on kohtaaminen. Ihmisten kohtaaminen voi tapahtua niin fyysisessä tilassa kuin virtuaalisestikin, esimerkiksi satutuokiossa, lukupiirissä, kirjailijavierailulla tai sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisessa mediassa Lukuviikkoon pääsee osallistumaan aihetunnisteilla #Lukuviikko, #Lukuviikko2024 sekä #KeravaLukee.

Lisätietoja Lukuviikosta