Kiintorastit

Kerava-rastit kannustavat liikkumaan luonnossa ja kulttuurikohteissa. Tutustu Keravan luontoon, kulttuuriin ja historiaan lähimetsissä, puistossa ja kaupunkialueella liikkuen. Suunnittele oma reittisi ja haasta itsesi rasteilla!

24 luontorastia – 11 kulttuurirastia – 65 suunnistusrastia

Keravan kaupungin alueelle on sijoitettu Kerava 100 -juhlavuoden kunniaksi 100 kiintorastia. Rasteja löytyy lähimetsistä sekä puisto- ja kaupunkialueelta. Muutama rasti sijaitsee Tuusulan puolella. Osa rasteista on esteettömiä. Rasteista löytyy helppoja rasteja vähemmän kokeneille suunnistajille, mutta myös suunnistushaastetta lajin harrastajille. Keravan Ladun tapahtumissa liikutaan myös näiden rastien kautta.

24 luontorastia on valinnut ja taustoittanut Keravan Ympäristönsuojeluyhdistys. Rastilla olevan QR-koodilinkin avulla pääset tutustumaan tarkemmin kuhunkin luontokohteeseen.

11 kulttuurirastia on suunniteltu yhteistyössä Taide- ja museokeskus Sinkan ja kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa, ja ne sijaitsevat keravalaisittain mielenkiintoisten kulttuuri- tai luontokohteiden äärellä. Lue älypuhelimellasi rastitolpan QR-koodi, niin saat rastipisteessä kotikaupungistasi kiinnostavaa tietoa.

65 suunnistusrastia sijaitsevat yleensä suunnistuksellisesti vähän vaativammissa kohteissa. Ennen metsään menoa on hyvä kerrata suunnistuksen alkeita ja karttamerkkejä: Suunnistuksen karttamerkit (pdf).

Tulosta karttoja käyttöösi

Kiitorastikartat ovat kaikkien keravalaisten vapaasti käytettävissä.

Hae karttoja käyttöösi kaupungin toimipisteistä

Voit noutaa paperisia karttoja Keravan kirjastosta, Taide- ja museokeskus Sinkasta sekä uimahallin kahvilasta. Kirjaston liikuntavälinelainaamosta voit lainata kartan lisäksi käyttöösi kompassin.