Kirsikkapuukierros

Kirsikkapuukierroksella voit omaan tahtiin ihastella Keravan kirsikkapuiden loistoa joko kävellen tai pyörällä. Kävelyreitin pituus on kolme kilometriä, ja reitti kiertää ympäri Keravan keskustaa. Pyöräreitin pituus on 11 kilometriä, ja siihen voi lisätä myös ylimääräisen 4,5 kilometrin lenkin. Kaikkien reittien varrelle on merkitty pysähtymispaikkoja niin kirsikkakukkien ihailua kuin piknikkiäkin varten.

Kirsikkapuukierroksen aloitus- ja lopetuskohdan voit valita itse kierroksen varrelta. Kierroksen aikana voit pysähtyä valitsemissasi paikoissa ja kuunnella kierrosta varten nauhoitettuja tarinoita hanamista, japanilaisesta kulttuurista ja kirsikkapuiden kukintaan liittyvistä perinteistä. Tarinoiden välissä voit kävely- ja pyöräkierroksen aikana tai osana kirsikkapuiden alla nautittua piknikkiä myös kuunnella japanilaista musiikkia.

Piknikkiä varten voit lainata Keravan kirjastosta viltin ja korin eväitä varten. Viltit ja korit ovat lainattavissa pikalainoina, joiden laina-aika on seitsemän vuorokautta. Palautathan korit ja viltit kirjastoon kuitenkin mahdollisimman pian, jotta ne ovat mahdollisimman monen lainattavissa.

Keravalla kukkivat rusokirsikka ja pilvikirsikka

Useimmat Keravalle istutetut kirsikkapuut ovat rusokirsikoita. Vaaleanpunakukkainen rusokirsikka kukkii aikaisin keväällä lähes lehdettömänä, mutta kerää siitä huolimatta ihailevia katseita suurehkoilla kukillaan. Syksyllä rusokirsikan lehdet leiskuvat oranssinpunaisina ja talvella sen vaaleajuovainen kastanjanruskea runko erottuu lumen valkaisemasta ympäristöstä.

Rusokirsikan lisäksi Keravalla kukkivat myös pilvikirsikkapuut, jotka näyttävät kukkaloistossaan valkoisilta poutapilviltä. Loppukesästä kukista kehittyy punaisia, herneenkokoisia hedelmiä, jotka maistuvat makeankirpeiltä ja happamilta. Syksyllä pilvikirsikan lehdet leiskuvat punaisina ja punakeltaisina, ja talvella punaruskea runko erottuu valkoista hankea vasten.