Sompion koulun ekaluokkalaiset tutustuivat kirjaston palveluihin kirjastoseikkailulla

Keravan kulttuuripolku tuo kulttuurin ja taiteen osaksi keravalaisten päiväkotilasten ja peruskoululaisten arkea.

Sompion koulun 1A-luokka vieraili kirjastossa tiistaina 31.10. kirjastoseikkailun merkeissä kirjastopedagogi Aino Koivulan opastamana.

-Olemme räätälöineet kirjastoseikkailun juuri ekaluokkalaisia varten ja kierroksen tarkoituksena on tutustuttaa lapset hauskalla sekä toiminnallisella tavalla kirjastoon ja sen toimintaan. Parasta kirjastoseikkailun vetämisessä ovat kohtaamiset lasten kanssa ja on mahtavaa nähdä, miten lapset innostuvat kirjoista ja lähtevät seikkailuun mukaan, kertoo Koivula.

Kirjastoseikkailun aikana lapset pääsivät etsimään vihjeiden avulla Lukugaattoria kirjaston tiloista. Samalla tulivat tutuksi kuvakirjat, lasten tietokirjat, eri kieliset kirjat, pelit, elokuvat ja soittimet, joita kirjastosta voi lainata. Seikkailu vei myös katsomaan, miten palautusautomaatti toimii.

Kirjastoseikkailulla tutustuttiin lapsille suunnattuun valikoimaan.

Kirjaseikkailu päättyi leikkimieliseen visailuun, jonka jälkeen osallistujat saivat diplomit sekä ikiomat kirjastokortit. Kierroksen jälkeen jäätiin vielä lueskelemaan ja lainaamaan kirjoja.

Sompion koulun 1A-luokan Emilille, Aapolle, Zijunille ja Sagalle kirjasto oli tuttu paikka jo entuudestaan, mutta heillä ei ollut aiemmin ollut omia kirjastokortteja. Kysyttäessä, mikä oli kaikista hauskinta kirjastoseikkailulla, lapset täräyttivät yhteen ääneen kaiken olleen kivaa!

Emil, Aapo, Zijun ja Saga esittelivät ylpeinä kirjastoseikkailun diplomeita.

Varaa kirjastoseikkailu luokallesi

Kaikki keravalaiset ekaluokkalaiset kutsutaan kirjastoseikkailulle Keravan kirjastoon. Opettajat pääsevät helposti ilmoittamaan luokkansa mukaan kaupungin verkkosivuilta: Varaa ohjelma 1.–9.-luokkalaisille.

Verkkosivuilla pääsee tutustumaan myös muiden ikäluokkien ohjelmiin:

Keravalla pilotoidaan lukuvuonna 2022–2023 kulttuurikasvatussuunnitelmaa

Kulttuurikasvatussuunnitelma tarkoittaa suunnitelmaa siitä, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta toteutetaan osana opetusta päiväkodeissa ja kouluissa. Keravalla kulttuurikasvatussuunnitelma kulkee nimellä kulttuuripolku.

Kulttuuripolku tarjoaa keravalaisille lapsille ja nuorille yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua, kokea sekä tulkita taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä. Keravalaiset lapset kulkevat jatkossa kulttuuripolkua esiopetuksesta perusopetuksen loppuun saakka.  

Tutustu Keravan kulttuuripolkuun: kerava.fi/kulttuuripolku

Lisätietoja

  • Kulttuuripolusta: Keravan kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö, Saara Juvonen, saara.juvonen@kerava.fi, 040 318 2937
  • Kirjastoseikkailuista: 040 318 2140, kirjasto.lapset@kerava.fi