Kerava oli ehdolla Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi Urheilugaalassa

Kerava oli hyvin esillä valtakunnallisessa Urheilugaalassa 11.1.2024. Kerava pääsi kärkikolmikkoon kisassa Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi yhdessä Kalajoen ja Porin kanssa. Urheilugaalan raati valitsi voittajaksi Porin.

Kuudetta kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa haettiin tällä kertaa kuntalaisten liikunta- ja liikkumismahdollisuuksia laaja-alaisesti edistänyttä kuntaa. Kerava on noin 38 000 tuhannen asukkaan uusimaalainen kunta, jossa asukkaat on pyritty saamaan ylös, ulos ja liikkumaan isoilla ja pienillä teoilla. Keravalla on tehty pitkäjänteistä työtä sen eteen, että keravalaisten liikunnallinen elämäntapa lisääntyisi, helpottuisi ja olisi mahdollista kaikille.

Keravalla on viime vuosina muun muassa tehty viheraluelupaus, jonka mukaisesti kaikilla kuntalaisilla on enintään 300 metriä lähimmälle viheralueelle. Kaupungin opetussuunnitelmaan on kirjattu jokaisen oppilaan oikeus päivittäiseen taukoliikuntaan. Keravalla tehdään ylikunnallista yhteistyötä muun muassa uimahallirannekkeiden ja liikuntareittien osalta. Kaupunki myös mahdollistaa harrastestipendin ja harrastesetelin lapsille ja nuorille, jotta mahdollisimman moni pääsee harrastamaan perheen tuloista riippumatta.

Vaikka voittoa ei tällä kertaa tullut, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontun mukaan on hienoa, että Kerava pääsi finaaliin kisassa. Kerava tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen ja ulkoiluun, ja finaalipaikka on nostanut liikunnan edistämiseksi tehtyä työtä hienosti esille.

– Kiitämme liikunnan edistämisestä kuntalaisia, kaupungin henkilöstöä, päättäjiä, Keravan aktiivisia liikuntaseuroja sekä muita yhteistyökumppaneitamme. Työ liikkeen edistämiseksi Keravalla jatkuu, sanoo Keravan liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailulla Kuntaliitto haluaa tehdä näkyväksi monimuotoista ja erinomaista työtä, jota kunnissa tehdään kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja liikkumisen ja liikunnan lisäämiseksi.

Onnea voittajakunta Porille hienosta tunnustuksesta!

Lisätietoja