Keravan kaupunki sai kolmannen kummiurheilijan

Kaupunki aloitti kummiurheilijatoiminnan vuonna 2023. Nyt kummikatras täydentyi, kun joukkoon liittyi nuori karting-autoilija Veeti Salmi.

Kummiurheilijatoiminnassa yhdistyy huippu-urheilun tukeminen sekä kaupungin markkinointi. Kummiurheilijat ovat kansallisesti tai kansainvälisesti jo menestyneitä urheilijoita, jotka toimivat esikuvana lapsille ja nuorille sekä vievät eteenpäin liikunnan ja urheilun positiivista sanomaa.

10-vuotias keravalainen Veeti Salmi on menestynyt karting-autoilija ja Keravan uusi kummiurheilija.

Veeti ajoi itsensä koko karting-maailman tietoisuuteen joulukuussa 2023, voittamalla Rotax Max E-10 -luokan maailmanmestaruuden. Kartingin johtavan lehden, italialaisen Vroom Magazinen vuosittaisessa “Vuoden Kuljettaja” -äänestyksessä Veeti oli hienosti toinen kaikista kauden kansainvälisesti menestyneistä karting-kuljettajista.

Tänä vuonna Veeti on kartingissa kovassa vauhdissa ja sarjajohtaja omassa luokassaan. Kummiurheilijan menoa pääsee seuraamaan Veetin verkkosivuilta: veetisalmi.com. Sivuilta löytyy muun muassa Veetin somekanavat ja kisaviikonloppujen livestriimauslinkki.

Kummiurheilijatoiminta Keravalla

Keravan kaupunki on sopinut kummiurheilijoiden kanssa tehtävästä määräaikaisesta markkinointiyhteistyöstä. Yhteistyö solmitaan Kerava-yhteyden omaavan kansallisesti tai kansainvälisesti kiinnostavan urheilijan tai joukkueen kanssa. Yhteistyöhön valittavaa tulevaa tai jo nykyistä urheilijaa kutsutaan Keravan kummiurheilijaksi. 

Keravalla on jo ennestään kaksi kummiurheilijaa: yleisurheilija Eveliina Määttänen ja painonnostaja Janette Ylisoini, joiden kanssa on solmittu kummiurheilijasopimukset vuoden 2024 loppuun saakka.

Tämän jälkeen kaupunki voi esittää uusille kummeiksi sopiville urheilijoille yhteistyösopimusta. Saamansa tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään.