Keravan joulu Heikkilässä 16.-17.12. tarjoaa joulutunnelmaa ja ilmaista ohjelmaa koko perheelle

Heikkilän kotiseutumuseon alue muuntuu viikonloppuna 16.-17. joulukuuta tunnelmalliseksi ja ohjelmantäyteiseksi joulumaailmaksi, jossa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle! Tapahtuman joulutori on myös mainio tilaisuus hankkia paketteja pukinkonttiin ja herkkuja joulupöytään.

Keravan joulu -tapahtumassa on runsas ja kävijöille täysin ilmainen ohjelmasisältö: Flowers of Life -taideryhmän upeaa valotaidetta, näyttävä tulishow “Kaiku”, taianomainen valoshow “Halo”, hevoskärryajelua, monipuolinen kattaus musiikkia, laulua ja tanssia esiintyjinä Hehkee, Merituuli, kansanlaulukuoro Hytkyt, Naiskuoro Ilona, Ilo Ensemble, Keravan tanssiopisto ja Sompion koulun 4B musiikkiluokka, kauneimmat joululaulut yhteislauluna, nukketeatteriesitys Saunatonttu, sekä tietenkin joulupukki!

Ohjelmasisältö vaihtelee eri päivinä, tarkka ohjelma-aikataulu ja joulutorin myyjälistaus löytyvät kaupungin verkkosivuilta: kerava.fi/keravanjoulu

Entisaikojen jouluperinteitä ja kädentaitoja

Heikkilän kotiseutumuseon jouluasuun koristeltu päärakennus on avoinna koko tapahtuman ajan. Entisaikojen joulunviettoon kuuluviin perinteisiin pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksilla. Heikkilän tunnelmallisessa tuvassa voi ihastella lisäksi perinteisten kädentaitojen työnäytöksiä: lauantaina kehrätään lankaa värttinällä ja sunnuntaina rakennetaan jouluiset himmelit.

Koko perheelle sopiva omatoiminen ja toiminnallinen Adolfiinan joulukätköt -kierros puolestaan tutustuttaa 1800-luvun joulunajan perinteisiin erityisesti lasten näkökulmasta. Jouluiset tehtävälaatikot levittäytyvät ympäri museoalueen ja ovat löydettävissä vihjeiden avulla koko tapahtuman ajan.

Sinebrychoffin panimohevoset Ludvid ja Frederik ajeluttavat tapahtumakävijöitä kärryillä Heikkilän lähistöllä lauantaina 16.12. klo 11-15.

Aukioloajat ja järjestäjä

Keravan joulu -tapahtuma Heikkilän kotiseutumuseolla on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 16.-17.12.2023 klo 10–18.

Keravan kaupunki järjestää Keravan joulu -tapahtuman Heikkilän kotiseutumuseolla nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja kaikki ohjelma on maksutonta.

Esteettömyys:

Osa tapahtuman ohjelmasta järjestetään Heikkilän päärakennuksen sisätiloissa. Päärakennus ei ole esteetön – tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Tapahtumakävijöitä varten tapahtumassa on väliaikaisia wc-tiloja, joista yksi on inva-wc.

Saapuminen:

Heikkilän kotiseutumuseon osoite on Museopolku 1, Kerava. Paikalle on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla. VR:n ja HSL:n junaliikenne kulkee Keravan asemalle, joka on noin kilometrin kävelymatkan päässä Heikkilästä. Lähin bussipysäkki sijaitsee Porvoonkadulla alle 100 metrin päässä alueesta.

Museoalueella ei ole parkkipaikkoja; lähimmät pysäköintialueet ovat Keravan rautatieasemalla. Raiteiden itäpuolella sijaitsevalta pysäköintialueelta on vain noin 300 metrin kävelymatka Heikkilään.

Keravan joulun joulutorilla on myynnissä lahjaksi sopivia tuotteita, kuten käsitöitä tai muita laadukkaita tavaroita, aineettomia lahjoja, joulupöytään sopivia herkkuja sekä tapahtumakävijöitä ruokkivia ruokatoimijoita.