Keravan kaupungin ja Sinebrychoffin harrastestipendit jaettu keravalaisille lapsille ja nuorille

Sinebrychoff ja Keravan kaupunki myöntävät kaksi kertaa vuodessa harrastestipendejä, joilla tuetaan keravalaisten lasten ja nuorten harrastamista ja hyvinvointia. Syksyn harrastestipendejä jaettiin 81:lle nuorelle, yhteensä lähes 30 000 euroa.

Sinebrychoff myöntää yhdessä Keravan kaupungin kanssa kaksi kertaa vuodessa harrastestipendejä, joilla tuemme keravalaisten lasten ja nuorten harrastamista ja hyvinvointia – Sinebrychoff keväällä ja Keravan kaupunki syksyllä. Stipendit mahdollistavat monissa perheissä nuoren harrastuksen jatkumisen perheen heikentyneestä taloudellisesta tilanteesta tai muista vaikeuksista huolimatta. Tavoitteena on kannustaa nuoria yhteisölliseen harrastustoimintaan ja näin estää syrjäytymistä.

Tällä kertaa stipendin hakijoita oli 87, joista 81:lle myönnettiin stipendi ohjattuun harrastetoimintaan urheiluseurassa, taideoppilaitoksessa tai muussa harrastuksessa. Tukea jaettiin tarkalleen 29 930 euroa. Keskimääräinen tukisumma oli 369 euroa.

”Harrastestipendien myöntäminen on osa Sinebrychoffin Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs -vastuullisuusstrategiaa, jonka yksi osa-alue on NOLLA vastuutonta juomista. Päihteet ja huumeet eivät kuulu alle 18-vuotiaille, vaan hyvät harrastukset ja mukava kaveripiiri ovat tärkeitä lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja sosiaalisen elämän kannalta”, Sinebrychoffin kumppanuuksista ja tapahtumista vastaava markkinointijohtaja Joonas Säkkinen kertoo.

”Hakemuksista näkee, että kustannusten nousu koskettaa yhä useampaa. Meille on Keravalla tärkeää, että voimme tukea perheitä harrastamisen saralla. Jokaisella meistä on tarve kuulua porukkaan, ja harrastukset tuovat lapsille ja nuorille parhaimmillaan onnistumisen kokemuksia ja uusia kavereita. Harrastestipendien lisäksi Kerava mahdollistaa maksuttomia harrastuksia esimerkiksi Harrastamisen Suomen mallin kautta”, kertoo nuorisopalvelujohtaja Jari Päkkilä Keravan kaupungilta.

Seuraavan kerran harrastusstipendiä voi hakea 1.12.2024–5.1.2025 kevätkauden harrastusmaksuihin.