Kerbiili/Walkers-auto

Kerbiili/Walkers-auto lähtee kohtaamaan Keravan alueen nuoria

Renkaiden päällä liikkuvissa nuorisotiloissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he milloinkin ovat.

Keravan uunituore Kerbiili/Walkers-auto eli Wauto aloittaa toimintansa koulujen päättäjäisviikonloppuna kyydissään myös Sinebrychoffin työntekijöitä. Aseman Lapset ry:n omistamia matkailuauto-Wautoja liikkuu eri puolilla Suomea tällä hetkellä viisi. Lisäksi useilla paikkakunnilla on omia autoja nuorten kohtaamista varten. Keravan kaupunki päätti hankkia oman auton. Ennen Wautoa Keravalla on nähty nuorisopalvelujen jalkautuvan työn rinnalla tämän kevään aikana myös Walkers-bussi, joka toimii niin ikään liikkuvana nuorten kohtaamispaikkana.

Monipuolista toimintaa

Wautoa hyödynnetään Keravalla ensisijaisesti kahdessa toimintamuodossa, varhaisnuorille suunnatussa Kerbiili-toiminnassa sekä Walkers-toiminnassa, eli nuoria ympäri kaupunkia kohtaavassa jalkautuvassa työssä.

”Lähdemme liikkeelle avoimin mielin ja toivomme erityisesti niiden nuorten löytävän Wauton, jotka tarvitsevat palveluitamme ja aikuisten kohtaamista”, Keravan kaupungin nuorisopalvelujohtaja Jari Päkkilä sanoo.

Walkers-toimintaa tulee olemaan Keravan alueella viitenä iltana viikossa. Pysähdyspaikat päätetään tarpeen mukaan ja nuoret voivat myös kutsua Wauton luokseen somekanavien kautta.

Kerbiili/Walkers-auton kuvista vastaavat nuoret

Kerbiili/Walkers-auton ulkoasun suunnittelussa hyödynnettiin paikallisten nuorten osaamista. Auton kuvien tekijät ovat Keravan kuvataidekoulun oppilaat, 9-vuotias Kosma Saatsi sekä 16-vuotias Anni Pettinen (kuvassa Wauton kanssa). Keravan nuorisopalvelut palkitsi nuoret taiteilijat pienillä huomionosoituksilla. 

Wapari-yhteistyö Sinebrychoffin kanssa

Keravalla toimiva panimo Sinebrychoff on tukenut Walkers-toimintaa vuodesta 2005 lähtien vuosittaisella rahallisella tuella ja lahjoittamalla virvoitusjuomia kaikkiin Suomen Walkerseihin. Nyt yritys haluaa myös innostaa työntekijöitään mukaan Wapareiksi eli Walkers-vapaaehtoistyöntekijöiksi toimimaan nuorten parissa turvallisina aikuisina.

”On todella hienoa, että henkilöstömme pääsee nyt myös kouluttautumaan Wapari-työhön ja osallistumaan nuorisotyöhön konkreettisesti. Walkers-toiminnan tulo Keravalle lähentää meitä entisestään”, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen kertoo.

Vapaaehtoistyöntekijöiden ja nuorisotyöntekijöiden kouluttamisesta vastaa Walkers-autokoordinaattori Tuomo Kantele Aseman Lapsilta.

”Nyt laitetaan uusi vaihde silmään myös ruohonjuuritasolla yhteistyötä tekemällä. Yhdessä saadaan aikaan enemmän ja voidaan vahvistaa nuorten hyvinvointia”, Kantele sanoo.

Avoimet ovet perjantaina 2.6.

Kerbiili-Walkers-toiminnan avoimet ovet pidetään perjantaina 2.6.2023 klo 17–18.30. Tuolloin Wauton löytää kauppakeskus Karusellin edestä kävelykadulta (Kauppakaari 11) ja kaikki keravalaiset, samoin kuin tiedotusvälineiden edustajat, ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan toimintaan. Tarjolla on kahvia, mehua ja pullaa.

Lisätietoja

  • Jari Päkkilä, Keravan kaupungin nuorisopalvelujohtaja, 040 318 4175, jari.pakkila@kerava.fi
  • Tuomo Kantele, Walkers-autokoordinaattori, Aseman Lapset ry, 041 3131 148, tuo-mo.kantele@asemanlapset.fi
  • Alexander Sneen, Sinebrychoffin markkinointijohtaja, 09 294 991, alexander.sneen@sff.fi

Lisätietoa Keravan nuorisopalveluiden toiminnasta löytyy kaupungin nettisivuilta: Tästä Keravan nuorisopalvelujen nettisivuille

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:n kehittämää matalan kynnyksen nuorisotyötä, joka perustuu ammattilaisten ja vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkers-autot eli Wautot ovat matkailuautoja, jotka toimivat liikkuvina nuorten kohtaamispaikkoina siellä missä nuoret ovat.

Tästä Aseman Lapset ry:n nettisivuille

Tästä Walkers-toiminnan nettisivuille